computer freezes - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-21-2005, 08:34 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

Ok so I ran it for an hour and got 3 passes. I left both plugged in it must have been a coincidence before when it froze. Maybe I hit the keyboard or something. So what are the other reasons why it could be freezing?
__________________

andy345 is offline  
Old 11-21-2005, 09:19 PM   #12 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

I would run it for more then 3 hours, I ran mine for 9 hours before I got any errors.
Same Memory address 3 times over.
__________________

Ste is offline  
Old 11-22-2005, 02:11 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

Could it be because i had the graphic win size in the bios set at 256?
andy345 is offline  
Old 11-22-2005, 03:46 PM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 11
Default

Is it lagging before it freezes or does it just come to an abrupt halt? If it lags, is your task manager showing a program that is memory hogging? P2P will sometimes drag a system way down if it is not regulated.

I had a similar problem after a power outtage. I had to replace the HDD and IDE, no problems now. Mine would hang before it finally froze--eventually it would not even reboot citing "no boot device present".
electronicchild is offline  
Old 11-22-2005, 04:26 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

I was using my computer to day and heard a noise like the hard drive powered down and powered up then my comp froze. What does that mean? I opened my case and check to make sure everything was plugged in and it was. Then I moved the plug that my case fans were attached to to a different connector.
andy345 is offline  
Old 11-22-2005, 08:55 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

What about hyper threading. could that cause my computer to freeze.
andy345 is offline  
Old 11-22-2005, 08:58 PM   #17 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

wait, If your Hard drive makes sudden noises like that it means that you disk is dieing.

Does it sounf like clicking at all?
Ste is offline  
Old 11-22-2005, 10:14 PM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

if there was a power fluctuation and the drive powered down and powered up as you think it did i'm pretty sure that would explain freezing. check the psu
Nitestick is offline  
Old 11-23-2005, 03:51 PM   #19 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

It might have been because one of my power connectors was loose and my modem was lose in the pci slot. I went into my comp and took it all apart and put everything back in tightly and made sure everything was in correct. So if it happenes again ill post here. The last few times it happened was when i was playing a game so ill see if it happenes again while i play.
andy345 is offline  
Old 11-23-2005, 11:38 PM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

Ok it happened again and i didnt hear any noise in my comp(like hardrive powering down and up). I checked the temps and my system temp was at 89F and my cpu was at 109F. It happened while i was playing a game(seems to me this is the time when it most happens). Any more suggestions of what i should do.

I would like to run memtest tommarow while im not hear but what if my comp freezes again could anything bad happen to my comp if it just stays frozen like that while running memtest? I wont be home for about 4 - 10 hours so theirs no way i could check if its alright.
__________________

andy345 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.