computer dies - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-21-2005, 07:19 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 9
Default computer dies

ok so i have a computer that i built my self its a AMD athalon xp 2900+ on a Abit KV7 motherboard with a ATI radion 9000 pro video card with 2 sticks of 512MB ddr PC3200 memory running Windows XP.

as of late when playing games or just doing anything that uses a little bit of my prosesing speed it will die the first time it will take about an hour then after that it only takes about 3-5 min for it to die again

when it dies it gives no warning or errors just dies now when i hit the button to turn it back on it wont turn back on but when i turn the powersuply off for a few seconds and turn it back on it will start back up like nothing happened.

when it first started i thought maby it was overheating so i took of the side panel and put a desk fan pointing directly at the cpu and downloaded the Program Speed Fan it still did it some times it would die at about 48*C and sometimes ive even seen it as high as 58*C

so i thought maby my memory was bad so i through some of my old PC2100 in that i know works and it still does it anyone know what i could try next im lost
__________________

sleepinggamer is offline  
Old 09-21-2005, 07:55 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Sounds more like your power supply is crapping out on you.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-21-2005, 08:29 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Quote:
Originally posted by Trotter
Sounds more like your power supply is crapping out on you.
yep
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 09-21-2005, 10:16 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 9
Default

hmm ill see if i can find one around the house to test out
sleepinggamer is offline  
Old 09-21-2005, 11:22 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 9
Default

hmm so i stole my parents PSU and threw it in my comp but nope did the same thing so idk what to think or try next
sleepinggamer is offline  
Old 09-21-2005, 11:24 PM   #6 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default

How about some stats?
__________________

Greg is offline  
Old 09-21-2005, 11:25 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 9
Default

what you mean
sleepinggamer is offline  
Old 09-21-2005, 11:29 PM   #8 (permalink)
PC Cutie ^_^
 
Seria's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 553
Default

uuummmm, try seeing if the power to the psu is good. check and see if the surge protector is shorting or if the wall outlet is bad something like that.
__________________
Seria is offline  
Old 09-21-2005, 11:38 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 9
Default

um the PSU i use is a 450w max and the PSU my parents have is a 300W max would it require more power you think?
sleepinggamer is offline  
Old 09-21-2005, 11:44 PM   #10 (permalink)
PC Cutie ^_^
 
Seria's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 553
Default

uummmm yeah, with that setup I wouldn't use anything under 500.
__________________

__________________
Seria is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.