Computer Booting Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-21-2005, 02:46 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 2
Default Computer Booting Problem

Well here it goes, I went to install another harddrive to backup stuff from my current harddrive before I reformat. The install went fine and everything until I booted it up.

It said it wasnt detecting any of my drives at all. I pushed the eject button on the cd drive to see if there was power and there wasnt. I unplugged the cd drive and other harddrive to see if it would just boot my old harddrive in which it didn't.

So I unplugged all the power connector thingies and plugged them all back in. Now my computer wont boot and I cant get anything to come up on my screen. I dont know what is wrong since I havent touched the video card.

AMD 3200+
Gigabyte K8-N8NS Pro
Geforce 6800GT
Corsair PC-3200 512x2
WD200gig trying to connect WD80gig
and if it matters, 520watt Aspire powersupply (yes its on 115v)

and Thanks

cree is offline  
Old 08-21-2005, 07:43 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

Trotter's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 30,955

If it's not detecting the drives, I'd check the data cables- unplug and replug them.

Also, check ALL of your power connections to make sure you didn't wiggle something else loose while you were messing around in there.


Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / EVGA GTX 760 2GB
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB / WD Red 3TB
G.SKILL Ripjaws 2x2GB DDR3 1600 - Crucial Ballistix Tracer 2x2GB DDR3 1600
Win7 Ult 64-bit - Func MS3 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard

R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 08-22-2005, 06:35 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 14

Could also be a dodgy PSU. Can you hear the PSU fan spin-up?
Blue_Nine is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:05 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.