Comp problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2006, 01:45 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Default Comp problem

My computer has been acting weird the last couple months, what happeneds is prior to yesterday was the computer would either a) boot up fine or b) not boot up fine, on the intial windows bootup screen blue dots or blue static covers the screen and it's just like my computer dies, my comp screen shuts off but my computer itself is still turned on, so I would just unplug and retry till it would boot up fine.

Well that method worked fine till yesterday now it won't load up normally, in about 20 trys I finally got past it and the static showed up on my loaded computer, so now I'm sitting here with no idea what to do, if anybody could help me it would much appericated, thanks.

If you need any more information about my computer, I'll get back to you asap.

Pic to computer loaded up with static

Paradox is offline  
Old 12-21-2006, 02:05 PM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Apr 2006
Posts: 195

Here's what I whould do:
1)Check the pc with some anti-virus program,and if problem remains,
2)Try to format the hard disk and install Windows again,
3)Check if it's a hardware problem(i.e. GPU,MoBo,etc.).

johnyB_24 is offline  
Old 12-21-2006, 02:09 PM   #3 (permalink)
Do not Stare at my Avatar
Ste's Avatar
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,571
Send a message via MSN to Ste

List all components. (Specifics on Power supply needed)
Explain the error/problem in as much detail as possible. (Unless already done so)
If it is a windows Blue Screen, write down the error and post in next reply.( Unless Already Stated)
When did this start to occur?
Have you made any software or hardware additions prior to this problem?
Update windows, all drivers and all protection programs. (You can do this if you can Boot, Lol)

If they is anything else that you want to add or find unusual about the problem please tell.

Report Back.
It sounds like Video card is going, Or Power supply is Going. That being said itd be a good idea to swap the Video card out with a Known Good one. See what Happens. Then if thats not the issue, try a Known Good Power supply.
Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.