colors look strange - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-13-2006, 02:48 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Default colors look strange

hello,

i'm having a problem with my monitor. Suddenly the colors statred looking strange; actually the blue still looks blue, but the red looks a bit black and the yellow looks green. i tried searching on the internet for my problem .. but i can't find anything.. i tried shuting down the computer but nothing happened .. something is wrong with the colors.
i hope you can help me

thank you
__________________

AbdelRahman is offline  
Old 04-13-2006, 02:59 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 195
Default

What kind of monitor you have?TFT or CRT?Try the Degauss.If you have any speakers near the monitor move them away and see if the colors change.
__________________

johnyB_24 is offline  
Old 04-13-2006, 03:43 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 9
Default

One think you can try is pulling out the connector and looking at the pins on it. I had this problem one time and it was only a bent pin. If it is bent, try and straighten it out and it should work fine.
lodfreak is offline  
Old 04-13-2006, 11:36 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
KorKwin's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 293
Default

Sounds like magnetic interference. Try degausing like johnyb said.
__________________
It's not a race, unless it is a race.
KorKwin is offline  
Old 04-13-2006, 11:41 PM   #6 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Yea, what kind of monitor is this. I once had a problem with my LCD monitor, the color was distorted. I fix the problem by unplugging and replugging the power cord while the computer was on. The monitor just reset itself or reintialize something.
Law is offline  
Old 04-14-2006, 07:17 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Default

OK ..
I tried the following:
1- I shut down the computer
2- I unpluged the speakers and put them away
3- I unpluged the monitor from the CPU
4- I repluged it and tuned the computer on
5- The colors were fine for a minute then ... i have the same problem again

But at least I know its not the speakers and not the connections

Quote:
What kind of monitor you have?
CRT

Quote:
Try the Degauss
Sorry .. what is "degaus" ?

Thanks to all
AbdelRahman is offline  
Old 04-14-2006, 12:05 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

i think the monitor cable (to the tower) would be a bit loose
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-14-2006, 12:15 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 181
Default

^^yeah I think that's the most likely explanation.
__________________
AMD Opteron 170 @ 2.9 Ghz
DFI LanParty UT nF4 SLI-DR Expert
OCZ Gold XTC PC4000 (2x1024)
Nvidia 7900 GT
Creative Audigy 2 ZS
Thermaltake Big Typhoon (Artic 5)
Gigabyte 3DAurora case
SilverStone Zues 650W PSU
Lynch Hung is offline  
Old 04-14-2006, 01:36 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Default

OK ... now something very weird is going on ..
it stays "OK" for a few seconds (sometimes minutes)
and then the problem is back !
and then it goes
and then it comes back
..

Thanks anyway
__________________

AbdelRahman is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.