Changed case....now comp wont work - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-26-2006, 03:17 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Location: in the past
Posts: 1,144
Send a message via AIM to thebleakness
Unhappy Changed case....now comp wont work

My friend bought a new case for his computer because he found out he has nowhere to put his new hdd that he bought. He took everything out of the old comp and put them in the new case. The spacers are in place and everything is hooked up correctly but he isnt getting video feed. His mobo is the INTEL D865GBF. Everything from the original comp is in this new case, the new hdd and gpu he bought hasnt been added. It sounds like the hdd is spinning up and everything is working but the screen remains blank. Yes, the monitor is plugged in, its been checked with another comp and it works fine. Any ideas why he wouldnt be getting any feed?
__________________

thebleakness is offline  
Old 02-26-2006, 04:18 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

He probally hasn't plugged in one of the power cables. Check that the power for the video card is connected (if it has a slot for one) check that the 12v is installed (4 pin) into the motherboard.

Do the fans spin up? Any beeps? Any metal shorting anything out?
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 02-26-2006, 07:24 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Location: in the past
Posts: 1,144
Send a message via AIM to thebleakness
Default

He has the 12v and ATX plugged in for power cables. Everything comes on, fans, lights, hdd. Its just that there isnt and video feed.
thebleakness is offline  
Old 02-26-2006, 07:35 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

Maybe he killed his video card with static during the transfer. Try the video card in another computer and try putting one you know works in.
Vybuni is offline  
Old 02-27-2006, 05:32 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Location: in the past
Posts: 1,144
Send a message via AIM to thebleakness
Default

Hes been using onboard video previously, he bought a video card because the onboard wasnt cutting it at all. The gpu should be arriving today or tomorrrow, is there a chance then that his mobo is DOA?
thebleakness is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.