cd/dvd rom drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-04-2006, 02:12 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Default cd/dvd rom drive

hi i have a cd rw drive that came in my computer and i have installed a dvdr drive in my computer also. My dvdr drive works flawlessly, on the other hand my stock cd drive quit reading cds a while ago it reads dvds fine and i cant figure out why at all, it just stopped reading cds all of a sudden i was really hoping someone could help. thanks
__________________

erock is offline  
Old 08-04-2006, 03:14 PM   #2 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

hello, is the cdrom drive not reading or not opening a cd ?
put in a data cd, in win explorer click on the cd drive, see if you see any folderd.
__________________

__________________
LA1 is offline  
Old 08-04-2006, 03:32 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Default

ive tried that, nothing happens, when i put in a cd with music or data on it the icon doesnt change for the drive, once putting a cd in i try to click the icon to open the cd, i get an error saying that the drive is not accessable and it says incorrect funtion, when i put a dvd in it, it reads the dvd no problem at all
erock is offline  
Old 08-04-2006, 03:54 PM   #4 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

try the same thing , a cd , windows explorer, click the cd drive, only this time from safe mode ( reboot , when the first glimmer of coming back on start taping the F8 key)
__________________
LA1 is offline  
Old 08-04-2006, 04:20 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Default

i tried and stopped the startup becaues im not comfortable with messing around with my computer like that so i was wondering if there was another way to tell what the problem might be? if not i will try again
erock is offline  
Old 08-04-2006, 04:32 PM   #6 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

no it is probably broken anyway.
__________________

__________________
LA1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.