CD burning problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-28-2006, 01:27 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 261
Unhappy CD burning problems

Am having problems burning an audio CD, songs files are satisfactory, using Sony CD-Rs. I have cleaned the drive, which is Philips DVD Burner, that was new in June.
Previous Philips model failed within year, and older CDRW failed within 4 years.
It seems to introduce small skips at the start of songs, any ideas/explanations? I have tried two different albums, and 4 burns.
__________________

__________________
AMD Phenom II X4 965, Mobo: Biostar A880G+ c/w onboard Graphics & Sound, RAM: 8Gb DDR2, HDDs 2+2+4Tb, Monitor 24"
Using: Win10 64bit with Trend Micro TMS
smurph is offline  
Old 09-28-2006, 04:43 PM   #2 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

more details please , are you ripping a music cd or is it an album that you are recording ? list steps
have you tried Nero burning rom. I think they have a trial 30 day version.
__________________

__________________
LA1 is offline  
Old 09-28-2006, 04:46 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default

putting gaps in betwwen songs? Dont know what the setting is on your burning software but you can choose not to put gaps between songs (or files). losts of times you will not notice it until you burn somethis continuos like the wall.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 09-28-2006, 05:07 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 261
Default

Using Nero burning ROM, putting gaps between songs, songs are originally mp3s that I am burning as an audio CD. I have done this 100s of times before......
__________________
AMD Phenom II X4 965, Mobo: Biostar A880G+ c/w onboard Graphics & Sound, RAM: 8Gb DDR2, HDDs 2+2+4Tb, Monitor 24"
Using: Win10 64bit with Trend Micro TMS
smurph is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.