CD Burner Issues... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-17-2006, 02:29 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 2
Send a message via AIM to Serji
Default CD Burner Issues...

Ok...I own a Compaq Presario 7569. (Laugh if you must...), I've recently upgraded to Win Xp, and now I can't get my Cd Burner to burn cds. It will read the cds, but it wont read blanks. You can tell it to burn and it will say no blank detected. Any help would be appreiciated...
__________________

Serji is offline  
Old 05-17-2006, 04:44 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 905
Default

Do you have two CD drives? Because this happens to me too, and I can only burn using one of the drives.
__________________

cyrax is offline  
Old 05-17-2006, 04:58 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Are the jumpers set correctly?
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 05-17-2006, 04:41 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

Jumpers is more than likely the problem but are you using nero?
__________________
FlashDude is offline  
Old 05-17-2006, 08:32 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 2
Send a message via AIM to Serji
Default

I have 2 drives, a Cd-Rom, and a Cd-R/RW...

I use Windows Media Player...It won't even let me add files to a blank CD...It just acts like there isn't one in there... Would the Jumper settings change from OS to OS?
Serji is offline  
Old 05-17-2006, 08:44 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

Make sure the jumpers on the burner are master and the rom drive are slave. don't use media player use nero. if you dont' have nero then just right click the file you want to burt and click send to cdrw drive. you can also try this free burner software

http://www.deepburner.com/?r=download
__________________

__________________
FlashDude is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.