cd burner causing cds that skip - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-06-2006, 02:34 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to teh_hunterer
Default cd burner causing cds that skip

i have an emprex dvd dual 16x double layer dvd burner.

i can burn cds, however, they often skip.

my software is nero 7, but i use the nero start smart that came with it
__________________

teh_hunterer is offline  
Old 03-06-2006, 02:35 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Maybe try a different software,Nero 7 is known to be pretty buggy.
__________________

Shumway is offline  
Old 03-06-2006, 02:37 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to teh_hunterer
Default

do you have a suggestion?
teh_hunterer is offline  
Old 03-06-2006, 02:59 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to teh_hunterer
Default

as in... a suggestion of a different software.
teh_hunterer is offline  
Old 03-06-2006, 03:52 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

could you please list your specs. have you tried the cd's in more than one thing? it could be the device you are using to play them at fault.
Nitestick is offline  
Old 03-06-2006, 09:22 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to teh_hunterer
Default

i dont have any other hardware to use
teh_hunterer is offline  
Old 03-06-2006, 09:34 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

PC specs... like what you see in my sig

hard drive, motherboard, processor, etc...

(to Shumway: is nero 7 really buggy? I still use 6.3, I have yet to upgrade... (does this mean I shouldn't?))
Juice Daddy is offline  
Old 03-06-2006, 08:36 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to teh_hunterer
Default

what do my pc specs have to do with a cd burner?

its an hp pavilion 780c, i'm sure you know what google is =)

however, i bought the dvd burner i put above, and gave the cd burner that comes with this one away.
my specs
teh_hunterer is offline  
Old 03-07-2006, 01:22 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to teh_hunterer
Default

whatever, i simply ask for a suggestion of a different software, and people ignore me and ask for my specs. thanks a lot
teh_hunterer is offline  
Old 03-07-2006, 04:06 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

well we do actually have an idea what we are talking about. the reason we asked for specs is a likely cause is a buffer underrun which could happen if your pc specs weren't up to scratch.

edit: now i've seen your specs i can say that is unlikely. if you want other software look at roxio or adaptec easy cd creator. most of the time though skipping cds is a HARDWARE problem which is why we wanted your specs
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.