cd burner - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-27-2006, 08:56 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 5
Default cd burner

my laptop never has a problem burning DVDs but when it comes to cds it is very touch and go. For instance the other day i burned a cd no problem but when i tried another one it it said error and didnt finish, other times it will only burn the first 7 tracks of 17 and the the higher the number the music is staticy until it doesnt work period . i know im not over with file sizes and i dont know what is wrong but it seems to be a problem with the burner any suggestions?
__________________

mhopey9334 is offline  
Old 05-27-2006, 09:14 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Set the CD burner to a lower speed setting, and try again.

BTW, which software are you using? WMP? Nero?
__________________

talldude123 is offline  
Old 05-27-2006, 09:17 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 5
Default

im using nero and i have set it to a lower speed ... but often times i see that it still says its burning at the fastest speed
mhopey9334 is offline  
Old 05-27-2006, 09:21 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default

Maybe there is something wrong with the cd's.
brinks is offline  
Old 05-27-2006, 09:22 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

what version of nero your using?
run nero infotool,get into the "configuration" tab and take a screenshot , also get into the nero folder and open nerohistory.log copy & paste the last few burn logs (and dont include the serial number)
jeremy is offline  
Old 05-27-2006, 09:30 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 5
Default

im using version 6
mhopey9334 is offline  
Old 05-27-2006, 09:39 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

not the answer i was hoping for , whats the version? like 6.6.0.18 , 6 isnt all of it , and what about the screenshot & log
jeremy is offline  
Old 05-27-2006, 09:52 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 5
Default

sorry im not up to getting all that for you but i can tell you that it just burned a cd and said it finished sucessfully after i opened windows media player to see if it did work 15 track of 19 did not work
mhopey9334 is offline  
Old 05-27-2006, 10:07 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 5
Default

i think my problem is soved my cds burn successfully if i dont take up a lot of processing speed and the cds then rip fine but i still dont know why it wont play all tracks on WMP but in y car the cds work fine thanks all
__________________

mhopey9334 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.