Cat 6.3 and Radeon 9*** users - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-20-2006, 01:44 PM   #1 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,277
Default Cat 6.3 and Radeon 9*** users

Do you guys get artifacts in games like Counter-Suck, FEAR, Quake4, BF2, and BFME2? Ive been getting artifacts and the only way to get rid of them is to UNDERCLOCK my 9800XT. WTF? Somebody help please?
EDIT: Sorry wrong forum, mods please move!
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-20-2006, 03:21 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

I had pretty good luck with my 9800pro, But i did have similar issues with my x850xt.

I used ATI tool to figure out the tempurature and with stock cooling it would get to 78 degrees C. Friggin' hot! I also found that the fan on my card wasn't ever going at full speed.

I purchased an aftermarket cooling device and set the fan to 100% at all times. Now i don't get artifacts and the temps are a lot better (about 60 C max)

Hope this helps.....
__________________

__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 03-20-2006, 04:06 PM   #3 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,277
Default

Ehh not really. I have a Zalman VF700 and it runs full speed. Ram heatsinks and everything w/ it. I just recently started getting these artifacts and i didnt have a problem w/ te CAT 5.13s. Anybody else think its the drivers like me?
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-20-2006, 06:41 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 536
Default

use different drivers.
__________________
-C2Q Q6700 @ 3.4ghz(cooled by PetraTech's Elite Water Cooling Kit)
-DFI Lanparty DK P35-T2RS
-4*1024 sticks of G.Skill Ram 4-4-4-12
-eVGA 8800GTX 630/2000
-80 gig 7200rpm SATA HDD
-320 gig 7200rpm SATA HDD
-Sony DVD/CD burner
-NZXT Tempest
-Antec True Power 550 watt PSU


MACBOOK
-2.4Ghz Penryn
-2GB RAM
-250GB HDD
will h4x 4 food is offline  
Old 03-21-2006, 01:45 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

Probably the drivers, as you may want to try a different set. I've stuck to using the Omega Driver 3.8.221 (based on the Catalyst 6.2 set) for the time being and it hasn't given my 9800 Pro any problems.
__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 03-21-2006, 01:47 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I haven't used the 9800 XT, but I know that drivers can cause glitches. I used to get problems like that running Forceware 71.** drivers on my TNT2
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.