can't see hdd in caddy on win7 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-15-2011, 03:59 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 261
Question can't see hdd in caddy on win7

I have new pc with win7, and have tried to connect a 320GB Seagate Barracuda 7200 HDD using caddy, thru USB, so that I can copy old files from it.
An older 80GB Maxtor DiamondMax lus 9 ATA/133 HDD connects, with jumper at cable select.
The Seagate, using same jumper settings, audibly connects, and shows up in disk management as "Dynamic" and "Invalid" below, and doesn't assign a letter.
I haver tried other jumper settings with same result.

Any ideas?
__________________

__________________
AMD Phenom II X4 965, Mobo: Biostar A880G+ c/w onboard Graphics & Sound, RAM: 8Gb DDR2, HDDs 2+2+4Tb, Monitor 24"
Using: Win10 64bit with Trend Micro TMS
smurph is offline  
Old 06-15-2011, 04:22 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
ehgit's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Cali
Posts: 186
Default Re: can't see hdd in caddy on win7

Have you tried connecting it directly to your machine via SATA cable? Using another machine? It could also be a defective drive, I have experienced this in the past and it ended up being a defective HDD.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
What a world, what a world...
ehgit is offline  
Old 06-15-2011, 04:24 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 261
Default Re: can't see hdd in caddy on win7

Don't have a sata cable, tho will chk. It was working in other Pc last night, so works elsewhere and likely not defective.
smurph is offline  
Old 06-15-2011, 07:55 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Default Re: can't see hdd in caddy on win7

Try using a live linux disk - it may well just be a windows issue. I've had this problem myself - the disk manager prvided with Ubuntu 9 live disk worked fine for me.

If you still have trouble mounting the disk that way, use the shell on linux to force mount it, or just hook it into another computer and transfer files via network.
werberman is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.5 External Hard Drive Caddy NeoMagic33 Monitors, Printers and Peripherals 5 02-17-2010 09:53 AM
StarTech caddy D.Arbib Hardware Repairs and Troubleshooting 0 06-01-2009 08:55 PM
What Hard Drive Fits This Usb Caddy Enclosure callmewilson Hardware Repairs and Troubleshooting 1 12-04-2007 09:03 PM
USB 2 Hard Drive Caddy Problems h2oz7v Hardware Repairs and Troubleshooting 5 05-13-2007 04:35 PM
Making a CD Caddy WorldIndustries Overclocking and Modding 4 08-04-2006 01:34 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.