Can't get both of my IDE optical drives to configure - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-25-2007, 10:34 PM   #1 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Can't get both of my IDE optical drives to configure

Ok so i have had one IDE DVD burner for ages now. I upgraded and got an IDE cable with two connectors, the primary and slave. I purchased a DVD ROM to go with it to copy things. However I cannot get them both to be connected. I put my Burner on primary and then my ROM on slave however it always acts like my burner isn't there and calls the ROM the master....I have the new P35-DS3R and any help would be appreciated.
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 07-25-2007, 10:38 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Can't get both of my IDE optical drives to configure

Is this the way it shows up in the BIOS?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-25-2007, 10:51 PM   #3 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Can't get both of my IDE optical drives to configure

In the BIOS is says like SONY DVD-ROM then some number on my IDE Device 4.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
When will 10,000 rpm hard drives be standard? macdawg Monitors, Printers and Peripherals 13 04-28-2007 03:22 PM
Two 500Gb Hard Drives Denise_M Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-16-2007 03:09 PM
DVD reader and writer drives not reading impact Hardware Repairs and Troubleshooting 2 04-14-2007 08:33 PM
New Western Digital Drives For AV Products maroon1 Monitors, Printers and Peripherals 0 04-09-2007 02:14 PM
Mounting Optical drives and FDD saladfork Linux and Open Source 5 04-08-2007 11:23 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.