Can't Burn DVD's anymore - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-27-2006, 12:53 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1
Default Can't Burn DVD's anymore

Hi I'm having trouble burning dvds and cd's on my Phillips DVD+-RW (DVD8701). when i insert a blank Memorex DVD+RW 4.7 GB 8X into my drive it says that the disk has 0 bytes total and 0 bytes free.when i insert a comp usa blank cd it says 702 mb total 702 mb available.which leads me to believe that the unabilitty to burn dvd's is due to a windows error and not a hardware(lens,firmware,etc.).I have found that this drive uses ASPI becuase when i deleted Intel 82801G the drive was uninstalled with it.I have also reset my ASPI DLLs which i found out were no installed, but this did not solve the problem.

ASPI.SYS,Version 4.71.2
WOWPOST.EXE,Version 4.6(1021)
WINAPSI.DLL,Version 4.6(1021)
WinAPSI.DLL,Version 4.71.2


Another wierd thing i noticed is that all my cd/dvd related drives were marked as cd drives(under their ofiicial name(i.e On top DVD Drive(E:\)under that Cd Drive))

Also Itunes gave me a message about the dvd/cd burning registries it uses were are missing, it siad this can be due to installing another cd/dvd burning program
Here is some Info about my computer

All cd and dvd applications previuosly or currently installed

Burn4free
Alchol 120%(only 1 v. drive installed)
Magic ISO
Itunes
Sonic
Windows Media Center
Real
Windows Media Player
Quicktime

Recently Installed Apps

Direct MIDI to Mp3
WinAvi Mp4

Operating System

Windows XP Service Pack 2 With Latest Updates

Other cd/dvd DrivesBesides the drive i'm having prblems with[

HL-DT-ST DVD Rom GDR8163B
Alchol 120% virtraul Drive

Thanks Everyone
__________________

afbla is offline  
Old 06-27-2006, 08:28 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

try installing one of these ATAPI drivers
http://www.cdrom-drivers.com/companies/124.htm

or try a different program, like Nero, or DVD decrypter
Nero comes with its own ATAPI drivers
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-27-2006, 11:18 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Default same problem

ok, I bought this lg GSA-4167B dvd writer, I burn't about 10 dvd's, then my dvd-RW disapeared from mycomputer. It became DVD-RAM drive. I have another lg CD-RW that works fine, but my dvd one isn't recognizable anymore. It just started to do it like that, for no reason. I need to fix it by friday because im selling it on friday. Please someone help, all drivers are updated. I've tried uninstalling and reinstalling. Nothing works.
milkman20 is offline  
Old 06-27-2006, 11:56 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I have an Lg DVD burner aswell (model 4163B)
showing up as DVD-RAM drive is actually correct. the LG drives are the only ones I know of that burn DVD-RAM media (as well as + and -)

do your burning programs still recognise it?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-27-2006, 12:03 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Default

nope... I cant burn any dvd's at all, it doesn't even recognized blank media dvd's... I really need to get this thing to work, but I used to have a drive under "mycompter" saying DVD/RW, and that drive is gone ever since I burn't maybe 10 dvd's...
milkman20 is offline  
Old 06-28-2006, 12:10 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 88
Default

Also, remember DVDburners and CD-RW combo uses different lenses for each task. So maybe you've the DVD lense damaged and that's why you got that problem. Also check your firmware on the manufacturer website.
PR Gamer is offline  
Old 06-28-2006, 04:53 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Default

done and done... I was told to reformat ( I need to anyway ) cuz it could be a windows bug.
milkman20 is offline  
Old 06-29-2006, 01:57 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 337
Send a message via AIM to shdwsclan
Default

The pioneer 110 also does dvd-ram with +/- and dual layer......
The benQ drives seem to be top now...
__________________

shdwsclan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.