Can't boot from SATA drive when IDE drive is plugged in - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-16-2006, 09:19 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 58
Send a message via Yahoo to Edward
Default Can't boot from SATA drive when IDE drive is plugged in

I have a SATA hard drive onto which windows is installed onto on a ASUS P4P800 mobo. I want to backup the drive onto a IDE drive but I can't because when I plug it in it always trys to boot to the IDE drive no matter what BIOS settings I use.
__________________

Edward is offline  
Old 05-16-2006, 06:29 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Did you put the sata drive 1st in the boot order?
__________________

turtile is offline  
Old 05-16-2006, 08:24 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 40
Default

just place the jumper on slave on the IDE drive.
__________________
<img src=\"http://img467.imageshack.us/img467/6756/mysig1cn.jpg\" border=\"0\" width=\"454\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
sypher0725 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.