cannot install soundcard drivers - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-15-2005, 02:22 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default cannot install soundcard drivers

I have an Audigy 2 ZS sound card.

I've basically reformatted & am reinstalling sound card drivers and I get this error everytime I download and try to run the downloaded drivers:

'setup could not detect any soundblaster audigy 2 on your system, please ensure it is properly installed before running the setup program'

Thing is, it is properly installed, I tried running it from device manager to no avail, tried putting the card in the other PCI slot which was the last resort I could find from www.creative.com , I tried looking in bios under PCI slots and all it says there is chasis intrustion and XD technology, so doesn't look like anything I can change in BIOS to try and solve this.

Anyone know how to fix this?
__________________

macdawg is offline  
Old 08-15-2005, 03:31 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default

let me add to this, I've spent hours tonight on this, on creatives help forums there are hundreds of posts with little if any resolution to this. unbelievably ****ty drivers they make for good sound cards, if by next week I still can't figure this out I guess I'll order a cheap turtle beach or chaintech or something.
__________________

macdawg is offline  
Old 08-15-2005, 09:27 AM   #3 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

May I ask whats the name of your motherboard is?
Law is offline  
Old 08-19-2005, 04:14 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default

sure:

mobo:Intel Augsburg D915GAG (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

chipset:Intel Grantsdale-G i915G
macdawg is offline  
Old 08-20-2005, 02:27 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default

I can get the drivers to start installing & then is says the file ctac32k.sys is missing & needed.

I search google & driverguide and cannot find a place to dl that driver. Anyone know I could download ctac32k.sys ?
macdawg is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.