Cannot connect to the internet - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-29-2009, 07:32 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
osborne3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Byron,Australia
Posts: 125
Question Cannot connect to the internet

Hello i have been having this problem for days now where i can't seem to connect to the internet i have called my ISP and there's nothing wrong with there connection or my modem anyway this all seemed to happen after a few events.
1. After i isntalled new nvidia Nforce drivers
2. After i OCed my CPU
3 After i disabled auto protect etc on Norton
The most likely thing i can think of is i have caught a viruse so i am trying to scan my computer and i keep getting this error in norton. Is it real?

Any help would be MUCH MUCH MUCH APRECIATED : )

Edit: oh and my mobo is Nforce 680i sli
and i'm running on X64 bit vista
__________________

osborne3 is offline  
Old 06-29-2009, 10:07 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default Re: Cannot connect to the internet

Try a system restore back to before you installed the drivers. This sounds like a virus though so you might want to post something up in the Virus forum and maybe run Hijack This. Usually viruses WANT you to connect to the Internet though because they turn your machine into a zombie and shoot out spam all the time.
__________________

__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Old 06-29-2009, 02:53 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Cannot connect to the internet

Are you being assigned an ip address?
Can you ping an external website from a command prompt like google?

I would uninstall Norton using this. Download and run the Norton Removal Tool
If you want to reinstall it after go ahead but I would go with avg free as an alternative.

Yeah see how much of our guide you can get through. It will be difficult because it appears as though you are being blocked somehow.
http://www.techist.com/forums/f51/sp...2009-a-165828/
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 06-29-2009, 06:10 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
osborne3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Byron,Australia
Posts: 125
Default Re: Cannot connect to the internet

When i use IPCONFIG it says Media disconnected and my IP starts with 169. the ISP guy said that was bad so we tried IPCONFIG/RENEW and it wouldn't work.
Ok i tried PING well at least i think i tried PING and i got nothing back.
Also i tried system restore but couldn't go to far back so that didn't work unless the viruse is affecting that somehow
osborne3 is offline  
Old 06-29-2009, 07:03 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default Re: Cannot connect to the internet

Have you tried booting in Safe Mode with Networking?

I believe when you restart, press the F8 key. (Vista?)
HAVOC is offline  
Old 06-29-2009, 07:33 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
osborne3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Byron,Australia
Posts: 125
Default Re: Cannot connect to the internet

Quote:
Originally Posted by HAVOC View Post
Have you tried booting in Safe Mode with Networking?

I believe when you restart, press the F8 key. (Vista?)
Umm yes i have tried this on the phone with the ISP guy but i myaswell try it again thnx
also does anyone reckon it could be a problem with nvidia drivers? or my internet settings?
osborne3 is offline  
Old 06-29-2009, 08:01 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Cannot connect to the internet

That could be a possibility too, try to reinstall your chipset and NIC drivers
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-29-2009, 08:13 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
osborne3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Byron,Australia
Posts: 125
Default Re: Cannot connect to the internet

Ok i just pinged 127.0.0.1 and i sent 4 and recieved 4 BTW
osborne3 is offline  
Old 06-29-2009, 08:16 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,661
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Cannot connect to the internet

I agree with hefe, uninstall Norton. Also post up your hijack log in the virus section on the forum so someone can go through it for you.

edit: just read your other post.

Definitely uninstall norton, and if you have a spare network cable try replacing the one going from your pc to your modem
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 06-29-2009, 08:40 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
osborne3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Byron,Australia
Posts: 125
Default

HELLO I JUST MADE A BIG DISCOVERY IT WORKS THROUGH THE USB!
THis gives me reason to believe that ther's something wrong with my ethernets port or drivers?
I'm affraid to to plug the ethernet cable back in what should my next cause of action be?

Just pluged ethernet cable back in and yep it went straight back to the way it was before so i replugged the USB in and it connected straight away. Anway so the way i see it it must have something to do with the NVIDIA MOBO drivers i will go about deleting them and getting new ones again hopefully this fixes the problem if it doesn't then i don't what to do.
Is there still a possibility that it's a virus?
Is using the USB any different to using the ethernet cable?
__________________

osborne3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internet connection sharing behind a router KSoD Computer Networking and Internet Hardware 8 03-01-2016 11:32 AM
WIN32/vMALUM.fexg VIRUS Kimcoco HijackThis Logs (finished) 10 04-20-2009 05:28 PM
Uninstall Internet Explorer 8 Osiris Internet Software and Browsers 23 09-09-2008 11:33 PM
So I changed operating systems, and now I can't connect to the internet... GRYT7 Computer Networking and Internet Hardware 10 05-28-2007 12:56 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.