Can someone help me, please!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-09-2008, 12:19 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 9
Default Can someone help me, please!!

Hello, while i was playing a game my computer froze up and i had to power it down and when i started it back up my screen looks like this I've done system restore already and that did nothing! someone please tell me how to make the colors normal again.
__________________

TehScud is offline  
Old 06-09-2008, 12:41 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Can someone help me, please!!

looks like a form of artifacting. usually caused b heat or bad seating. Shutdown your computer, un plug the back power cable, press the power button to get rid of any power left in the system and re seat your gpu, if that doesn't work check your temps. Or vice versa.
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 06-09-2008, 12:43 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 9
Default Re: Can someone help me, please!!

sorry i forgot to say its a laptop
TehScud is offline  
Old 06-09-2008, 12:52 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Can someone help me, please!!

How far back did you go with the restore? did you install anything earlier then what you restored to that has anything to do with the display or windows (not games or applications) well unless the applications has to do with what i stated.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 06-09-2008, 01:05 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 9
Default Re: Can someone help me, please!!

Quote:
Originally Posted by luke992006 View Post
How far back did you go with the restore? did you install anything earlier then what you restored to that has anything to do with the display or windows (not games or applications) well unless the applications has to do with what i stated.
i restored to a point about 2 hours before this happened. my friend suggested that i should reinstall my graphics card driver but i dont know anything about all that...
TehScud is offline  
Old 06-09-2008, 01:11 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Can someone help me, please!!

do you even have a gpu in it or is it onboard? if you do have one then it is possible that re installing the driver could fix the problem. Look at the manufacturer's website for the gpu to get the driver. uninstall the old one first and then re install the new one.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 06-09-2008, 01:18 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 9
Default Re: Can someone help me, please!!

Nevermind i fixed it in nvidia control panel, color quality was on 8 bit instead of 32 bit...
TehScud is offline  
Old 06-09-2008, 01:20 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Can someone help me, please!!

had you switched it accidentally?
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 06-09-2008, 01:25 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 9
Default Re: Can someone help me, please!!

Quote:
Originally Posted by luke992006 View Post
had you switched it accidentally?
no, i guess the game i was playing uses 8bit and when u close it it goes back to 32?
TehScud is offline  
Old 06-09-2008, 12:13 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
networkgeek's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: TN
Posts: 367
Default Re: Can someone help me, please!!

naw most likely when your computer froze and you rebooted it corrupted the graphics driver. System restore probably fixed that but you just needed to up the color setting.
__________________

networkgeek is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.