Can I connect two notebooks via usb? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-23-2006, 12:45 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 36
Default Can I connect two notebooks via usb?

I bought a new notebook comp. and I want to get my itunes library off of my old notebook HD. Can I connect the two computers with a usb cable and transfer files between the Hard drives? Thanks.
__________________

kileak is offline  
Old 12-23-2006, 12:50 PM   #2 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

use this:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16812189001

I have something like it and have had no problems xfering data back and forth on mutiple systems
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 12-23-2006, 12:51 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

you need a special cable called a "host to host" cable. the simplest way is probably by using a "crossover" network cable between the two.
Nitestick is offline  
Old 12-23-2006, 12:56 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Quote:
Originally posted by nitestick
you need a special cable called a "host to host" cable. the simplest way is probably by using a "crossover" network cable between the two.
You can make a crossover cable if you're lazy (like me). I can't remember exactly how to do it but you have to cut/solder each pair of wire opposite. There are 4 pairs of wires (8 total wires) in a CAT5 network cable. So, say you have an orange/white pair...you would cut that and solder orange to white and white to orange.

I'll try to dig up the thread I made and get you a site that shows you how to do it.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 12-23-2006, 12:56 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 36
Default

Ok thanks. I will get one of those cables.
kileak is offline  
Old 12-23-2006, 01:34 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 207
Default

You can connect 2 computers together using Firewire cable. Windows XP will show them as a network connect and you can go from there.
Connecting to computer together with USB will result in an electrical short.
poorman is offline  
Old 12-23-2006, 01:50 PM   #7 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

hey crazed, it was one of my threads, i popped the question, ill do some diggin here to.

EDIT: found the thread, it wasnt the one we were thinkin about, but it had a nice little link in there, here
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 12-23-2006, 10:09 PM   #8 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

get a flash drive
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 12-24-2006, 02:06 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 957
Send a message via AIM to M4A1
Default

Quote:
Originally posted by sylwek
get a flash drive
I have tons. 128s, 512s, one extra 1GB. Let me know if you want to buy one
M4A1 is offline  
Old 12-24-2006, 02:17 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Here's a link that might help: http://www.techist.com/showthread.php?threadid=114149
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.