c-puz showing very low cpu speed - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-18-2010, 09:46 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2010
Posts: 2
Default c-puz showing very low cpu speed

I just put together AMD Athlon II X2 3ghz computer for my son. When I go to bios it will show the cpu speed at 3ghz like it should,but when I look in c-puz it is showing the cpu speed at 780 mhz with a 4x multiplyer. Which one is correct, Does c-puz have problems with some cpu's or motherboards, which is a Biostar A77OE3, AM3 motherboard. Computer seems to run just fine, but just wanted to check to make sure everything was fine before taking it over to him.

rdf2457 is offline  
Old 09-18-2010, 10:02 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
MindoverMaster's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: c-puz showing very low cpu speed

I think that is Cool and Quiet.

It will lower your CPU speeds to save power. When you need the extra speed, it will automatically rise it.

Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 09-18-2010, 10:35 AM   #3 (permalink)
patonb's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,737
Default Re: c-puz showing very low cpu speed

Its the cool n quite power savings setup.... put a load on it, like zip a ton of files, and itshould hit 3Ghz.
Foldie = i7 950@ 4.0Ghz Gigabyte x58a-ud3r EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 3x2gb OCZ Gold Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 09-18-2010, 12:17 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2010
Posts: 2
Default Re: c-puz showing very low cpu speed

I didn't really think of that, In the bios there wasn't a setting for cool-n-quiet, but guess it must be automatic. Well I feel better, thanks for the replies, have a great day.
rdf2457 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New SATA HD not showing up in computer; showing up in BIOS Total Immortal Hardware Repairs and Troubleshooting 2 10-30-2009 10:23 PM
Wireless Router Connection Speed Prob (not signal strength or internet speed) hereticiv Computer Networking and Internet Hardware 4 04-26-2006 07:09 PM
Checking Internet Speed/ Download Speed/ Upload Speed JLKRMetallica Internet Software and Browsers 2 01-31-2006 12:34 AM
More 6800GS troubleshooting, my core clock speed, and pci speed questions... quiq Hardware Repairs and Troubleshooting 11 01-27-2006 10:32 PM
What in the world! My upload speed is 366.17% the normal cable speed!!!!!!!!!!! diabloII Computer Networking and Internet Hardware 4 07-14-2005 07:57 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.