BT Broadband And Routers - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-03-2005, 03:15 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 283
Default BT Broadband And Routers

didnt think this fit in the internet section so im going with hardware,

ok im from the uk and i have bt broadband at 2mb connection, 2 years ago when i first connected to the service i used the standard USB bt ADSL modem, but then a year later i build 2 more pcs so i wanted to share the connection.

i bought the netgear DG834 configured it to work and it has been up until now, i came home to find the router not conecting to the internet at all...i figured the router had just gotten old and had stopped working, so i ordered myself a new router the ZyXEL 660H prestige, in the mean time i reconnected the old USB one and used that.

i have now recieved the new router but no matter how much i play with thesettings i cant get it to connect at all which is making me think mybe the netgear wasnt broken after all.

i have set it to PPPOA and VC with 0/38 as it all should be, bt broadband doesnt require a logon but the manual says to put on in for the router anyway and still nothing.

i got the ips set to detect auto, ive tried having them set myself, ive tried auto DNS and ive tried using DNSs manually too but nothing is working at all, i can get LAN connection but not WAN.

ive pinged the router in dos mode and thats fine, the lan is all correct, its just not connecting out at all.

i have also tried the new troubleshooting on msn messenger which scans your connection to identify a problem and it says its part of my key ports that is causeing the problem...more specifically it says my proxy or firewall is not configured properly but i cant think of any other setting to change

this is really frustrating me so please please please help
__________________

__________________
My Spyware Site
www.becroydon.co.uk
Under Construction
becroydon is offline  
Old 09-03-2005, 03:16 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 283
Default

and im using the most up to date windows XP SP2
__________________

__________________
My Spyware Site
www.becroydon.co.uk
Under Construction
becroydon is offline  
Old 09-04-2005, 07:23 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 283
Default

no one?
__________________
My Spyware Site
www.becroydon.co.uk
Under Construction
becroydon is offline  
Old 09-04-2005, 01:02 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Your ISP may have started doing something new and weird, have you gave them a call to see what's going on with them yet?
DJ-CHRIS is offline  
Old 09-04-2005, 01:08 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Quote:
Originally posted by DJ-CHRIS
Your ISP may have started doing something new and weird, have you gave them a call to see what's going on with them yet?
I agree with CHRIS.

I'm in the United States and use a service from a local cable provider. Once in awhile my cable modem will simply just not work.
I call them and they say, "ok. we just had to reset something on our end." And it will start working again...

Sometimes, changing something on your end, throws something on their end into a tail spin... And they need to reset or reconfigure something...

Call them mate... and tell them, "Fix my bloody Broadband you wanka!!!"
HAVOC is offline  
Old 09-04-2005, 01:48 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

^^^
I had a DSL connection that wasnt working on routers as well. I phoned them up, they got me to connect without the router, it worked.

Than he's like connect it with the router, we didnt change anything. What a lie, he obviously changed something.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.