BSoD - Machine Check Exception - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-31-2007, 01:55 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 62
Thumbs down BSoD - Machine Check Exception

Hey guys.
This BSoD is really starting to give me the turds. It happens at the most random times but mainly when i'm playing a game. (CS:S)
I've got the specifics here:

MACHINE_CHECK_EXCEPTION
*** STOP: 0x0000009C (0x00000004, 0x805461F0, 0xB2000000, 0x00070F0F)

Well I know its a hardware related problem. My mother board is:
AMD Athlon 64 / Opteron HyperTransport Technology Configuration

nForce4-A939

Got that from SiSandra. Any other info you need, just post back.

Thanks for helpin out guys.
__________________

Tool462 is offline  
Old 05-31-2007, 02:33 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 101
Default Re: BSoD - Machine Check Exception

what OS do u have? and also is anything overclocked like RAM or anything?

*edit*
i tended to get those in one of two ocasions....first would be when i over clocked my ram to far and the voltage was set to high....also i have my HD in RAID 0 when i added a certain fan it drawed to much power from my cpu and my system was crashing due to lack of power, what power supply do u have?
__________________

__________________
-E6300 Intel Core Duo 1.86GHz
-ASUS P5NSLI Motherboard
-OCZ PC6400 800MHz 4x1GB Platinum series
-XFX 8800GTX
-OCZ Gamer Xtream 700W PSU
-2x160GB WD HD in RAID 0
-Antec Nine Hundred case
icantflybfplane is offline  
Old 06-01-2007, 11:33 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 62
Default Re: BSoD - Machine Check Exception

ok.

I have XP SP2, just normal like most people. I have not overclocked anything at all. And my PSU is just what came with my PC. I don't know much about them. I could find out what it is if you tell me how.

Another thing, everytime I start up XP, it always without fail comes up with CHKDSK. Always checking hard drive for something wrong, even when I shut down correctly and it doesn't crash.

I've also run memtest86 without any problems. Does this mean its got nothing to do with ram?
Tool462 is offline  
Old 06-01-2007, 01:39 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
networkgeek's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: TN
Posts: 367
Default Re: BSoD - Machine Check Exception

yeah ram seems fine.

what I think is the issue is the harddrive might be going. how old is it?

google a program called "drive fitness test" it is made by ibm I believe. it will test pretty much any manufacturer of harddrives.

burn that to a cd and boot of it to test the harddrive. if it comes back with green , then it is ok. red is bad.


it is one of the best hdd diags I have found
networkgeek is offline  
Old 06-02-2007, 09:14 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 62
Default Re: BSoD - Machine Check Exception

ok cheers man. i'll do that over night tonight and post back. will it take over night to do though?
Tool462 is offline  
Old 06-07-2007, 09:07 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 62
Default Re: BSoD - Machine Check Exception

well, i ran the drive fitness tests and it says my hard drive is fine.

is there some sort of form, or someone who can identify the error codes it gave me on the BSoD, to tell me accurately what is wrong?

Anyone got any suggestions about what to do??
__________________

Tool462 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BSOD Kernel_data_inpage_error apdrummer Hardware Repairs and Troubleshooting 0 05-06-2007 12:24 AM
Ubuntu virtual machine problem apdrummer Linux and Open Source 0 04-28-2007 11:11 AM
Need help setting up virtual machine apdrummer Microsoft Windows and Software 4 04-27-2007 09:52 PM
can you guys help me to switch to being an administrator on my windows vista machine rookie1010 Microsoft Windows and Software 2 04-03-2007 02:14 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.