Bsod Issue!! - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-19-2008, 12:02 AM   #21 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 17
Default Re: Bsod Issue!!

I only had the original 2 sticks when i built the computer originally. And ran it with only those 2 for almost a year without any problems. And then i got 2 more sticks, and ran 4gb for a month or 2 without problems. And then these bsods just came out of no where. And i just got a bsod, heres the screenshot.
__________________

mute- is offline  
Old 12-19-2008, 12:12 AM   #22 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Bsod Issue!!

That one is straight up RAM. Have you updated yoru BIOS? I would suggest running without those 2 sticks for now. Place the 2 sticks you used with no issues in those slots and see if you continue to get errors. If so then i would say bad RAM Slots.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 12-19-2008, 12:13 AM   #23 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 17
Default Re: Bsod Issue!!

Alright, but if theres bad ram slots and i run a memory test, would it still show errors?
mute- is offline  
Old 12-19-2008, 12:14 AM   #24 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Bsod Issue!!

If it is a bad RAM slot it should. But at the same time you should get BSOD like you have.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 12-19-2008, 12:16 AM   #25 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 17
Default

It seems the 2 i get are the 050 and this one

Hmm, this just started happening tonight, my nic's been getting screwed up after like 15 minutes of use after a restart and the only way i get connectivity back is with a restart
mute- is offline  
Old 12-19-2008, 01:04 PM   #26 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 17
Default Re: Bsod Issue!!

Well i woke up today to see this. Im assuming this is a good thing. These were my 2 original sticks. We'll call them my Batch A sticks. I had these A sticks in my first dual slots on my board. Would you suggest i do the following. Test the same sticks in my second set of slots. The test my Batch B sticks in the first slots and then the second slots to try to determine which memory sticks are bad or which slots are bad?
mute- is offline  
Old 12-19-2008, 02:47 PM   #27 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Bsod Issue!!

Alright now we are making some progress. While it is not good to see errors at least we know that something is going on.

I would test the A Batch in teh other slots as well right now. Since you see they have a error already if they test fine in the other slots i think we might have found our culprit.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 12-20-2008, 12:32 PM   #28 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 17
Default Re: Bsod Issue!!

Ok so i tested the batch A ram in the second slots, no errors. I then tested the Batch A ram in another computer, and took the corsair ram out of that and tested it in this systems first slots, no errors. Its so confusing, like i can test it one time, and ill get errors, then ill test it again and i get no errors. Unless thats the sign of a failing slot, i dont know. I still think its also weird that after like 15 minutes of booting my pc, my integrated nic card dies. It still shows connected and such and i tried everything from disabling it to reinstalling it but the only way to get it back is to reboot.
mute- is offline  
Old 12-20-2008, 03:12 PM   #29 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Bsod Issue!!

Sounds like a intermitten problem with the RAM slots. Maybe a short with the mother board not grounded properly?
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 1.2 patch dario03 PC Gaming 34 08-29-2008 02:42 AM
Major BSOD problems. IBM/PS1 Microsoft Windows and Software 3 08-01-2008 01:37 PM
Seeminly Unsolveable Problem! Reply ASAP! yoshi1476 Microsoft Windows and Software 44 06-13-2008 12:48 AM
Possible Hardware Issue? (w/ BSOD) mendriel Hardware Repairs and Troubleshooting 4 04-05-2008 02:42 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.