BSOD on format/reinstall ?? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-04-2007, 03:29 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 224
Default BSOD on format/reinstall ??

ok so I figured I'd just format and reinstall my old machine to try to test for errors but... *dramatic DUN DUN DUNNNNN*
Blue screen of doom !!

ok heres stats: typed, since this is a laptop and I have the BSOD up still.

__________________________________________________ ______________
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.

A process or thread crucial to system operation has unexpectantly exited or been terminated.

If this is the first time you've seen this Stop Error Screen, restard your computer. If this screen appears again, followe these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you may need.

If the problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as cashing or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.

Technical information:

***STOP: 0x000000F4 (0x000000003, 0x82AC0450, 0x82AC05C4, 0x805FA7A8)

Beginning dump of physical memory
Physical memory dump complete.
Contact your system administrator or technical support group for further assistance.
__________________________________________________ _______________

So techies, whatcha think? I've looked up the code and am still confused at whats going wrong here. If it is the harddrive... then Iam screwed- this one was borrowed from a friend and the other one I have is thrashed from age.


Taking out 2 sticks of ram to run on 256 to try and complete reinstall.

***EDIT****
Format- Copy files- install REPEAT
Hmm.. possibly the most annoying thing ever...\\\

**EDIT 2**
Finally got XP up on it, now moving to Tech/Tweaks so I can get this thing running best it can as is.
__________________

Kisskerven is offline  
Old 11-04-2007, 10:57 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: BSOD on format/reinstall ??

Check that you have only 1 partition that has OS installed on , if you have 2 partitions , then delete both, and create one that OS can be installed on.

Connecting a hard disk drive in slave only mode leads to system halt during resume from standby
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 11-05-2007, 02:35 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 224
Default Re: BSOD on format/reinstall ??

I ended up formatting the 1 harddrive about 3 times- all using NTFS- only one using "fast"

Dunno what happened finally it installed without a BSOD.
Updated, installed firewall etc, updated again, restart, installed game, played online several hours.. no BSOD OR Black screens... so... something crazy musta happened.. I know I rearranged the Ram (the 1 in slot 1 is now in 2, 2 in 3, 3 in 1 etc) but.. that shouldnt matter.. should it?
Kisskerven is offline  
Old 11-05-2007, 01:28 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Yorkshire, UK
Posts: 1,693
Send a message via MSN to Vaanish
Default Re: BSOD on format/reinstall ??

Quote:
Originally Posted by Kisskerven View Post
that shouldnt matter.. should it?
Im thinking that it might have. If you want to find out, you could try putting it back into the slots that it was occupying before and seeing how the pc works then.
__________________
MSI P35 Plat // 4GB DDR2 1033 // HD 4870 // Conroe C2D e6300 @ 2.5Ghz
Vaanish is offline  
Old 11-05-2007, 05:08 PM   #5 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: BSOD on format/reinstall ??

First check if all slots are dust free, and then do a Memory Test on system boot using a floopy or CD (its under my sig)
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some Leopard Upgraders See BSOD?! Osiris Apple and Mac 1 10-29-2007 10:23 AM
AC plug BSOD B34ST1Y Laptops and Notebooks 1 10-15-2007 05:27 PM
Computer restarts and gets bsod guwangeowns Hardware Repairs and Troubleshooting 3 10-03-2007 07:11 PM
BSOD problem dkim1985 Microsoft Windows and Software 50 08-19-2007 05:13 PM
BSOD Kernel_data_inpage_error apdrummer Hardware Repairs and Troubleshooting 0 05-06-2007 12:24 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.