Brand New ASUS A8N-SLI Dead? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2006, 11:34 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1
Default Brand New ASUS A8N-SLI Dead?

I just bought all new parts for a new computer. Every single part is brand new.

I've build a few computers in the past so I'm pretty sure I did not make any of the normal mistakes.

What happens is when I turn on my computer instead of getting that trilling feeling of seeing my brand new bios running on the screen, I get a blank. All the fans (including on the video card) and drives definitely have power and respond to the computer being turned on. However, I get a dead blank screen with the monitor light indicating that it is not receiving a display.

Also, I don't hear any beeps coming from the case speaker.

My video card is fine. I tested it on another machine and it is perfect.

Is my brand new motherboard dead? Is there some trick to this board I don't know when first running it?
__________________

Applecalf is offline  
Old 01-20-2006, 02:12 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

if you are sure that the speaker is hooked up right remove all the ram and see if it gives you a beep code because it chould certainly respond to having no ram. make sure you have ram in slot 1. ensure that the motherboard stand-offs are installed and that the motherboard isn't shorting out against the case.
__________________

Nitestick is offline  
Old 02-06-2006, 04:48 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 58
Send a message via AIM to carlege
Default

i have the same problem with the same mother board all power is working ... the speaker hook up is a 4 pin hook up the from left to right its 5+ Gnd Gnd Speaker and the case speaker is a 2 pin hook up. i have RMA the board and will be getting a new one soon so ill see if it was the board soon enough but i would like to know how to hook up the speaker
carlege is offline  
Old 02-08-2006, 02:12 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 58
Send a message via AIM to carlege
Default

bump
carlege is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.