Bootup Problem!! :( - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-26-2006, 02:46 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 38
Default Bootup Problem!! :(

Hi,

I really need help, purchased a intel core duo 2 e6400 processor, some gigabyte lga 775 motherboard and 1gb ram from scan.co.uk

I have tried 2 different PSU's 400w and 600w, the RAM and gfx cards in a different machine and they all work fine. However I get this problem:

Whenever i connected just the 12x2 molax power cable to the motherboard the gfx card fan and cpu fan spin fine but nothing boots up, then I realised i need to put the ATX 12v 2x2 power cable in too, when i put this in the cpu fan and gfx fan both spin, then stop then spin etc as if the motherboard is switching on and off. there is no display obviously, i hav shortted the CMOS, reset the battery etc and i sent the cpu,mobo,ram back to scan and they tested it and said its all working fine! Am i doing something wrong? the 2x2 ATX 12v supply near the CPU seems to be the problem. What could be causing it to swtich on and off considering have tested everything else except the mobo and cpu in a different machine?
__________________

subxuk is offline  
Old 09-26-2006, 03:08 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

does this mobo require a 24 pin power plug to the mobo?
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 09-26-2006, 03:16 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 38
Default

hi, yes it does, it requires the long 24 pin (12x2) and also in the manual it requires the 12v ATX 4pin (2x2) power plug plugged in. its when this gets plugged in it just refuses to bootup and fans keep switching on and off.

when i take the 4pin out and leave the 24pin one in, the fans start spinning and but nothing comes up (as u wud expect as ther is not enuff power). u think it cud be the cpu?

btw its from a scan bundle, so all the cpu is correct for the mobo and ram is correct 2.

thx for the help!
subxuk is offline  
Old 09-27-2006, 09:22 AM   #4 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

there might be faulty capacitor(s) on the motherboard, they might not be poping up but dead.
try giving the mobo back if its still under warranty
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 09-27-2006, 04:11 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 38
Default

hmm yeh swot i thort, dodgy mobo or cpu, the warranty ppl tested both n sed its fine tho wish annoyed me a lot! cos its not! i think they do sum crapy barebone test on it hear a beep and write it off as ok. they dnt try and make it boot or nething argh
subxuk is offline  
Old 09-27-2006, 05:42 PM   #6 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

i hav short temper so if i where in ur situation i would take that mobo and shove it to the technicians face and tell him to test it in front ur face, tell him this **** doesnt want to boot and that u want a replacement if they say the mobo is ok
because from wat u said it should of worked!
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 09-28-2006, 04:58 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 38
Default

yeh i wud love to but ther miles away, they arent testing itproperly. neway im lukin at a new cpu and mobo kit now, got a refund.
__________________

subxuk is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.