Boots fine...no POST beep... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-09-2010, 11:54 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
TonCrafter's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 879
Default Boots fine...no POST beep...

Any idea why my computer would appear to boot up fine, but not give me my normal POST beep? Also, should I get the POST beep on restart, or only coming up from a completely downed system?
__________________

__________________
Abit IP35 Pro
Core 2 Duo 2.2ghz
eVGA GTX460 1GB
2gig Crucial Ballistix Ram
PC Power & Cooling 510
------------------------------------------
2.33ghz Core 2 Duo Macbook Pro
TonCrafter is offline  
Old 08-10-2010, 01:54 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 20
Default Re: Boots fine...no POST beep...

Before you do any more advanced troubleshooting, check that the "speaker" cable is properly connected to your motherboard. I built a system 3-4 years ago and never had a startup beep because the speakers built into the case were not connected until two days ago, when I decided to clean the dust out of my case.

I think the standard system "beep" is also tied to this input device. Does that work?
jrobot is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to see any POST/BIOS screens until Windows boots... jman0023 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 08-26-2009 10:06 PM
Computer failing POST - Removed Ram, Works fine AMDSCOrPiO Hardware Repairs and Troubleshooting 3 02-12-2009 08:24 AM
No Post Beep Danks Hardware Repairs and Troubleshooting 7 12-22-2005 06:49 PM
boots fine but no video crspii Monitors, Printers and Peripherals 8 02-21-2005 11:22 PM
will not post - no beep sounds birdmanmar Monitors, Printers and Peripherals 3 06-23-2004 10:54 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.