Booting problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-22-2007, 12:04 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Sep 2007
Location: Kansas
Posts: 57
Send a message via MSN to f_lightning2001
Default Booting problems

Okay I tried to upgrade my bios for my new processor, and now it stays on the computer logo for about 2hours. Then all it does is allow me to enter CMOS. I get the following error message:CMOS/GPNV Checksum Bad. Is my mobo completly messed up or is there any way of saving it?
I've already tried unplugging the power cable and taking the battery out. I've tried resetting the CMOS settings but it doesn't do anything. I can't even boot to my floppy to reload the factory bios settings.

f_lightning2001 is offline  
Old 10-25-2007, 07:02 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jul 2006
Posts: 889
Default Re: Booting problems

how did u you upgrade your bios using a top hat? i think there called a top hat

jay_bo is offline  
Old 10-26-2007, 12:45 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Sep 2007
Location: Kansas
Posts: 57
Send a message via MSN to f_lightning2001
Default Re: Booting problems

I downloaded the update off of Intels website and put it on a floppy.
f_lightning2001 is offline  
Old 10-27-2007, 11:35 PM   #4 (permalink)
Master Techie
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Booting problems

You downloaded a BIOS update, off of Intel's website? You shouldn't really update/flash your BIOS until something is wrong with it. Otherwise, you should leave it as it is.
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems booting: Mobo error Base memory detect? Hookster264 Hardware Repairs and Troubleshooting 7 09-10-2007 11:08 AM
problems viewing some webpages sehana Internet Software and Browsers 4 07-30-2007 02:41 PM
AVG Free problems,, TomW Viruses, Spyware and Malware 4 05-08-2007 08:08 AM
Some MacBooks May Have Battery Problems Osiris Apple and Mac 0 04-27-2007 04:50 PM
Harddrive problems Shafra Hardware Repairs and Troubleshooting 0 03-29-2007 04:55 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.