booting continous - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-01-2008, 10:54 PM   #11 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: booting continous

It should get to that blue loading bar. Not right away. That is like the 3rd step in the install process.

Installing Windows XP - NeoSmart Technologies Wiki

Check that out and see if you can figure out where you are located in the process there.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 12-01-2008, 10:55 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 11
Default

sorry about the editing I'm new to this.

I think you misunderstanding me i put the win xp disk in the cd-rom and it starts to load win xp then reboots everytime

I have done this a 1000 time but this is the first for me with this prob.
__________________

RONRON62 is offline  
Old 12-01-2008, 11:16 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
nderscore's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 163
Send a message via AIM to nderscore
Default Re: booting continous

Test your ram with memtest.

Instructions and program can be found at Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool
nderscore is offline  
Old 12-01-2008, 11:26 PM   #14 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: booting continous

Go into your BIOS setup. On that flash screen you should see it say press ** to enter setup. Do that.



Should look something like that. From there choose the boot section and what does it say there?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 12-01-2008, 11:30 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
nderscore's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 163
Send a message via AIM to nderscore
Default Re: booting continous

Also, check your CPU temperature in BioS (usually under PC Health Status) and make sure its hovering below 50 degrees centigrade.
nderscore is offline  
Old 12-01-2008, 11:49 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 11
Default Re: booting continous

Mem test gets about half way done and the sys. reboots again, cpu temp is alright but I don't get any errors in memtest while it running and it goes to a differant place on memtest each time it run's and reboots
RONRON62 is offline  
Old 12-02-2008, 12:24 AM   #17 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: booting continous

That would indicate either a temperature, CPU or RAM problem. Make sure the CPU is seated correctly. If you say the temperatures are alright too then try switching the memory.
__________________


Baez is offline  
Old 12-02-2008, 01:03 AM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 11
Default

Thanx Ive been doing some research and it say's the mem. has to be 3.3 vol pc133 and i have pc133 but none of it says 3.3 on it so maybe i will have to get some differant mem.or can you tell me if all pc133 is 3.3 or not thanx,

well all i had to do was update the bios twice and bingo I ready to go but thanx for the help anyway.
RONRON62 is offline  
Old 12-04-2008, 01:13 PM   #19 (permalink)
Super Techie
 
networkgeek's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: TN
Posts: 367
Default Re: booting continous

sounds like either your bios was corrupt or was an old version that didnt support one of your components. glad you got it resolved.
networkgeek is offline  
Old 12-05-2008, 05:48 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 11
Default Re: booting continous

Well I thought I was ready to go but when loading XP.it got down to finalizing and froze up. so I restarted and the computer started rebooting eveytime it gets to loading windows executive Ive done everything I can think of maybe some of you can give me some of your expert advice, I'm at my wit's end thanx.
__________________

RONRON62 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Booting Windows XP From An External Drive Osiris Apple and Mac 0 09-11-2008 09:23 AM
NEED HELP: Computer Booting Problem wmcomputernerd Microsoft Windows and Software 5 09-09-2008 09:29 AM
Booting problem smenon Hardware Repairs and Troubleshooting 6 04-15-2008 10:46 PM
Problem with Hard Drive lettering in DUAL BOOTING PC Rastafari Microsoft Windows and Software 7 03-03-2008 04:38 PM
Laptop booting issues Cauncie Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-16-2007 10:22 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.