boot problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-14-2008, 09:41 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
Kdar's Avatar
Join Date: Dec 2005
Posts: 894
Default boot problems

Hello everyone.

I had this problem for long time already and donít know how to solve it.

I have:
SP35P2 (Shuttle barebone)
Intel Quad Q6600 2.40
2 GB of RAM
Nvidia 8800GT video card
SATA HardDrive and SATA CD-ROM

My problem is that when I try to boot my computer, it would not boot the first time. Sometimes it would just freeze and I would only see black screen. (I can only hear fans running).
Sometimes it starts to boot and then (before loading Windows) it would turn off itself and start again.

So most of the time, when I want to turn on my computer, I have to use power switch on the back of the computer to turn it off and on and try again (because its freezes most of the times).

This kind of problem happened more often especially when I have my external hard-drives plugged in.
But I donít understand why it would be a problems. On my last computer I always had my external hard-drives plugged in.

Please, can someone help me? I really want to be able to turn on my computer on the first push of the power button, not 2nd or 3rd, or whatever.

PS. I tried to ask it on Shuttle forum, but didn't have much luck with answer there. Maybe someone can help me here, thanks.

Kdar is offline  
Old 12-14-2008, 11:15 PM   #2 (permalink)
Private Joker
carnageX's Avatar
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 23,118
Default Re: boot problems

Tried replacing the power supply in it? If it turns off by itself during boot, then I'd say PSU problem. Can you get into the BIOS when it does boot up? Check your temps in the BIOS if you can and let us know what they are. Could be a heat issue as well.

Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 12-16-2008, 07:48 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Kdar's Avatar
Join Date: Dec 2005
Posts: 894
Default Re: boot problems

I checked temperatures today.

The system Temperature was 27C and CPU Temperature was 45C
Kdar is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boot Sequence Troubles cylon Microsoft Windows and Software 2 09-21-2008 01:59 PM
Reformatted computer, but have problems.. ruderitalin Microsoft Windows and Software 3 05-11-2008 08:40 PM
Boot problems Xiahou Microsoft Windows and Software 12 01-20-2008 12:34 PM
Bizarre boot problems evlutte Hardware Repairs and Troubleshooting 3 01-12-2008 10:29 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.