Boot problem => Computer runs but no signs... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-07-2005, 08:36 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default Boot problem => Computer runs but no signs...

OK, this is ussually problem on all forums, but i didn't find the solution yet...

Classicaly I power up the computer and led's and fans starts...
But there is no video signal or beep....

Computer is brand new and tried to mount them on table and removing component by component and finally just mother board stays with PS and still no signal, i tried another PS and still no response.
Video card is integrated (office computer)
Pls help

Dolly
__________________

DollyTheSheep is offline  
Old 12-07-2005, 08:38 AM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Try clearing the CMOS, and booting up with just RAM and CPU, dissconnect everything else.
__________________

Ste is offline  
Old 12-07-2005, 08:59 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default

just tried, only with ram and CPU, no response,

Tried only mobo without ram & CPU still no Beep.

But i tried CPU on other mobo and have same problem.
I'm crazy with this ****. I fixing PC's for about 5 years and never have problem like this...
DollyTheSheep is offline  
Old 12-07-2005, 09:00 AM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

If you tried the CPU on a known good computer and it doeasn't work then the CPU is bad, try the good precessor in the computer thats not POSTing.
Ste is offline  
Old 12-07-2005, 09:26 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default

Just tried, same problem.

But how is possible that the new from store parts are broken?
I will understand if mobo or CPU dont work but this????
DollyTheSheep is offline  
Old 12-07-2005, 10:41 AM   #6 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Parts can come bad.

RMA the motherboard and CPU if yo can.
Ste is offline  
Old 12-07-2005, 03:31 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5
Default

At work we set some PC CRT signals to off in the bios. I doubt this is your problem but its easy to check. Enter your bios, go to micellaneous (or extras or whatever- hunt for it as different bios settings are located different places or not available). If you find a video/crt signal setting, make sure its on. (to enter your bios with crt signal off alternate between hitting delete and f2 during boot up- hopefully one of those is the correct key. The other thing you can do is use a volt meter to see if you have 3.3 volts on pin 12. (at least thats what i just measured on mine)

Good luck!

PS. after re-reading the thread, my post doesnt seem to be of any help to you, but ill leave it.
__________________

Cobo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.