Boot Issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-18-2009, 02:18 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 47
Default Boot Issue

Hey guys, I had a question about how my computers been booting. I hit the power switch and it starts up for 1-2seconds, then goes off for 1-2 seconds, then boots up and everything works completely normal. Any ideas on what's going on? Not a major issue I don't think but just want to double check! Thanks
__________________

azstars is offline  
Old 03-18-2009, 02:39 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Boot Issue

Did you built the PC or is it pre-built? Have you checked to make sure that all the cables are attached to the mother board fully? Could be that one of them is loose which is causing this issue. Could be a problem with the PSU. But since it fully boots fater that short power down i would look for a loose cable.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-18-2009, 02:52 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 47
Default Re: Boot Issue

I built it myself. Ok I'll double check on the cables later on today, hopefully that solves the problem! Thanks
azstars is offline  
Old 03-18-2009, 11:18 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 47
Default Re: Boot Issue

Alright so I checked the plugs, unplugged and replugged everything, but still have the issue. Any other possible solutions to this problem?
azstars is offline  
Old 03-18-2009, 11:21 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Boot Issue

Have you tested with another PSU? Have you checked the cables themselves to make sure that they are not worn or damaged?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-18-2009, 11:25 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 47
Default Re: Boot Issue

No on the PSU, I don't have another one unfortunately, and the cables all appear to be in good condition.
azstars is offline  
Old 03-18-2009, 11:27 PM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Boot Issue

Well you might have to get a multi meter to try and test the PSU. Maybe there is something intermitten with it. Could be a short with the mobo as well. Have you got the brass standoffs and it fully mounted with no part touching the case?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-19-2009, 12:53 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 47
Default Re: Boot Issue

I checked the mobo, all is good there. Hm, I guess signs keep pointing to the PSU?
azstars is offline  
Old 03-19-2009, 12:59 AM   #9 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Boot Issue

At this point i would say so. That is the only thing i can think of that would cause this.

Last thing you could try, remove all devices but the hard drive, mobob power and video card and then boot.

It maybe another device which is causing this issue.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unusual boot problem with self-built computer N-TWO-O Hardware Repairs and Troubleshooting 12 09-16-2008 09:42 AM
Boot problems XP - MBR issue - long history - okn0tok Microsoft Windows and Software 12 08-28-2008 02:28 PM
Seeminly Unsolveable Problem! Reply ASAP! yoshi1476 Microsoft Windows and Software 44 06-13-2008 12:48 AM
P5K Premium "Proper Boot Device/Insert Boot Media" s-patrol Hardware Repairs and Troubleshooting 3 12-02-2007 12:37 AM
Complicated Windows boot up issue blue4paper Microsoft Windows and Software 1 11-26-2007 03:10 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.