Boo-urns ; New build won't post... - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-30-2008, 06:22 PM   #21 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Boo-urns ; New build won't post...

Are we talking the 4 pin extra to make the motherboard power a 24 pin or the CPU power 4 pin? The two leads aren't the same power on those. PCI-E power plugs are 6 or 8.
__________________

__________________


Baez is offline  
Old 09-30-2008, 07:55 PM   #22 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Boo-urns ; New build won't post...

Haha...... oh yha, 6 pin pci-e....... Um, never mind the question...... Sometimes my brain stalls.

I do know the 4 pin to make 20 into 24, and the 4 pin cpu are NOT the same. Besides, i ned 24 pin for the MB power.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 09-30-2008, 08:19 PM   #23 (permalink)
I can't brain today
 
Join Date: Feb 2008
Location: Australia
Posts: 311
Default Re: Boo-urns ; New build won't post...

Ugh good luck with that board, I had that and bought a E8200 CPU to go into it. NOTHING BUT TROUBLE. After lots of work and trial and error I did a BIOS update to support the CPU, it got it working.... just. After that I just kept getting constant blue screens when starting up the computer and just became extremely frustrated.

Threw it out and got a P35 board. Nothing wrong has happened since.
[t..o..m] is offline  
Old 09-30-2008, 08:29 PM   #24 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Boo-urns ; New build won't post...

Quote:
Originally Posted by tommy_boy_07 View Post
Ugh good luck with that board, I had that and bought a E8200 CPU to go into it. NOTHING BUT TROUBLE. After lots of work and trial and error I did a BIOS update to support the CPU, it got it working.... just. After that I just kept getting constant blue screens when starting up the computer and just became extremely frustrated.

Threw it out and got a P35 board. Nothing wrong has happened since.
I'm only using a e2180, so 65nm, so no update needed.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 09-30-2008, 08:33 PM   #25 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Boo-urns ; New build won't post...

That board is fine I've used it in multiple builds.
__________________


Baez is offline  
Old 10-01-2008, 04:23 PM   #26 (permalink)
True Techie
 
Naphtali14's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 140
Send a message via AIM to Naphtali14 Send a message via MSN to Naphtali14 Send a message via Yahoo to Naphtali14
Default Re: Boo-urns ; New build won't post...

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
No, I haven't tried anything due to needing others to be my hands.... Im a cripple, aka I gt me a bad spinal cord injury.

I got some help coming over ina few days, so I gotta get my plan of attack down for max use of time.

One question I thought of, My psu, which is new basically, didn't have labels on the cable for pci-e. So, my dad aka my hands for the day, I think just grabed a 4 pin and plugged it into the MB 4 pin.

Are the 2 leads the same power, or is they different?
In answer to you're first question.. There is no difference between 4 pin power adapters coming out of the power supply.

In regards to what I said about grounding.. Actually your motherboard can be grounded and everything still power on. I know it doesn't seem plausible but it is true. It happened to me with a build awhile go.
Naphtali14 is offline  
Old 10-05-2008, 02:56 PM   #27 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Boo-urns ; New build won't post...

****/..........

Think the fleebay MB is bad...... And saddly it looks like 2 pins are slightly miss-aligned/bentish.

grrrrrrrrrrrrrrrrrr.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 10-05-2008, 02:57 PM   #28 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Boo-urns ; New build won't post...

Quote:
Originally Posted by cvb724 View Post
Check for any bent pins on the motherboard's socket.
Told you .

You can try to bend them back instead of RMAing the board.
__________________


Baez is offline  
Old 10-05-2008, 04:03 PM   #29 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Boo-urns ; New build won't post...

Quote:
Originally Posted by cvb724 View Post
Told you .

You can try to bend them back instead of RMAing the board.
Yha........ you suck.

We'll see what goes on.. I got it off fleebay so, but it was a "store" Saddly they don't seem to have another.

Saddly part 2 it was the only decent cheap board around. In Markham actually.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 10-05-2008, 05:55 PM   #30 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Boo-urns ; New build won't post...

Markham is computer central in the Eastern Ontario area I'm sure you can find another.
__________________

__________________


Baez is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my computer build!!! hitmanj New Systems | Building and Buying 50 06-29-2008 12:44 PM
4870 Build elateral New Systems | Building and Buying 19 06-25-2008 08:10 PM
System will not POST! lookinfur Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-30-2008 02:15 PM
Help! MSI-P6N-SLI-Platinum NO POST. Reply Quick! Slooch Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-23-2007 01:57 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.