On-board front jack doesn't work? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-16-2006, 09:38 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: New Brunswick, Canada
Posts: 511
Send a message via MSN to LegendBreath
Default On-board front jack doesn't work?

Hi,
I got the ASUS A8N-E, I'm using the on-board audio. The problem is that the front audio jack doesn't work anymore, but it was working less than a hour ago. When I plug it in the side or rear jack for example, it works perfectly. I've messed around with another sound card on that computer then after it wasn't working anymore. Can someone help me? Getting desesperate.
__________________

__________________
LegendBreath is offline  
Old 07-17-2006, 06:18 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

advanced volume controls? check that your onboard sound is still enabled as the default sound device
__________________

Nitestick is offline  
Old 07-17-2006, 09:43 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: New Brunswick, Canada
Posts: 511
Send a message via MSN to LegendBreath
Default

Quote:
Originally posted by nitestick
advanced volume controls? check that your onboard sound is still enabled as the default sound device
Well the thing is that my rear, side, sub/center jack works perfectly. I can still listen to my music right now but not from my front jack.

EDIT: If I launch the RealTek Sound Manager and I do a connector sensing while my speakers are in the front jack, it does detect it, and I ear a short high pitch noise in my speakers, it always does that sound when I do a connector sensing, and if I play music while doing the connector sensing, while there is the high pitch noise I ear my music for a second. Gezz this is confusing me...
__________________
LegendBreath is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.