Blue screen, freezes. - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-04-2013, 02:40 PM   #21 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2013
Location: USA
Posts: 16
Default Re: Blue screen, freezes.

I figured I'd bump this since it's been a couple of days.

I found a diagnostic tool for my specific harddrive, ran it and all seemed to have went well, so I don't believe it's the harddrive itself. So that takes ram and the harddrive out of the equation.
__________________

OscillatorJake is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2013, 12:04 PM   #22 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2013
Location: USA
Posts: 16
Default Re: Blue screen, freezes.

Another bluescreen during Mount and Blade warband.
__________________

OscillatorJake is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 09:57 AM   #23 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Blue screen, freezes.

Sorry for not replying sooner, missed your thread.

Anyway, the 'ndis.sys' seems to point to your ethernet card, from what I can gather.

Open up Device Manager and see what make/model of ethernet adapter you have. Then go to the manufacturer site and download the newest driver and see if this fixes it.

If it doesn't fix it, or comes back, then it may be a bad ethernet adapter.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 02:37 AM   #24 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2013
Location: USA
Posts: 16
Default Re: Blue screen, freezes.

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Sorry for not replying sooner, missed your thread.

Anyway, the 'ndis.sys' seems to point to your ethernet card, from what I can gather.

Open up Device Manager and see what make/model of ethernet adapter you have. Then go to the manufacturer site and download the newest driver and see if this fixes it.

If it doesn't fix it, or comes back, then it may be a bad ethernet adapter.
Done. Any advice on the other blue screens? I mean this one couldn't solely be causing the other ones could they? Also this is the first time I've seen this one. Also thank you!
OscillatorJake is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 01:19 PM   #25 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Blue screen, freezes.

Well according to the screenshot you provided of BlueScreenView, there's several drivers that point to networking components. Such as: tcpip.sys and Rtk64win7.sys

Those both point to networking, and Rtk64win7.sys specifically points to your NIC driver (as did ndis.sys). So, IMO, it's probably just the network card.

Have you gotten anymore since updating your NIC drivers?
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 11:58 PM   #26 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2013
Location: USA
Posts: 16
Default Re: Blue screen, freezes.

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Well according to the screenshot you provided of BlueScreenView, there's several drivers that point to networking components. Such as: tcpip.sys and Rtk64win7.sys

Those both point to networking, and Rtk64win7.sys specifically points to your NIC driver (as did ndis.sys). So, IMO, it's probably just the network card.

Have you gotten anymore since updating your NIC drivers?

Not yet :C

I'm kind of disappointed to hear this, but I figured it was my motherboard, I think I mentioned that somewhere else in this. Because I took my computer to a shop, and he said I had nic card issues, and that he's pretty sure he fixed them.

So I bet it's my motherboard.. It was a really cheap one, it was on sale for 20 percent off, I ended up getting it for like 80, and I spent a grand on this computer and this was the first one I built, and being naive I figured I didn't need an expensive motherboard.
OscillatorJake is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 12:48 PM   #27 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Blue screen, freezes.

It's possible it could be the NIC on the motherboard is going bad.

if you really want to test it, disable the NIC in BIOS, and then get a PCI NIC card for like $20 and run that to see if it does it or not.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.