Blue Screen Error - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-10-2013, 12:05 PM   #21 (permalink)
Pushing Daisies on Saturn
 
Yevrag35's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Wisconsin, US
Posts: 1,118
Default Re: Blue Screen Error

Quote:
Originally Posted by carnageX
Microsoft Security Essentials, Windows Defender (Windows 8)
Only two you'd ever need, in my opinion.
__________________

__________________


Yevrag35 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 12:15 PM   #22 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,505
Default Re: Blue Screen Error

Quote:
Originally Posted by Yevrag35 View Post
Only two you'd ever need, in my opinion.
Defender is MSE in Win8.

Although, MSE is declining in how well it works lately, according to AV-Comparatives (non-bias reviews). Been thinking of switching to Bitdefender Free.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 01:06 PM   #23 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: May 2011
Posts: 3,076
Default Re: Blue Screen Error

I have been watching Bitdefender too, and it's been consistently scoring at or near 100% for a while now.
Joe C is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2013, 04:26 AM   #24 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,505
Default Re: Blue Screen Error

Quote:
Originally Posted by DDSPhon View Post
Blue screen means it crashes every time and loads up again. To prevent damage on the computer. Nothing to it, get it changed and buy a whole new HD or just buy a new computer, which is the HD. Rotating magnetic disk is not reading the programs correctly of the HD. Mechanical failure and change it.
Different BSOD's mean different things. Not everything is related to the HDD. The computer is [b]not[/b[ the HDD. The computer is made up of many components, the HDD being one of the components.

I would not suggest buying a new HDD or whole new computer without troubleshooting anything first.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2013, 07:35 AM   #25 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: Blue Screen Error

Quote:
Originally Posted by Curbkiddytech View Post
Hello Everyone,

My computer is crashing lately with a blue screen error. I'm pretty sure I need new RAM, but I want to make sure before I go ahead and order more. The code is :
IRQL_GT_ZERO_AT_SYSTEM_SERVICE.

And the Technical Information is :

*** STOP: 0x0000004A ( blah blah blah xFFFFFF88006704CA0 is the end part.
Just curious but before this last bsod showed up, what exactly were you doing on your computer ?
Since you said this happen multiple times, please think back and let me know when all of this started up.

If you installed new ram or updated any drivers or whatever let me know that as well.
Sounds like to me it maybe directed at a hardware problem. :/
-RockMan- is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2013, 02:13 PM   #26 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,505
Default

Quote:
Originally Posted by MMike View Post

Just curious but before this last bsod showed up, what exactly were you doing on your computer ?
Since you said this happen multiple times, please think back and let me know when all of this started up.

If you installed new ram or updated any drivers or whatever let me know that as well.
Sounds like to me it maybe directed at a hardware problem. :/
The most likely cause is an issue with Bitdedender as already stated.

Sent from my Nexus 7 using TechForums
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2013, 08:31 AM   #27 (permalink)
Pushing Daisies on Saturn
 
Yevrag35's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Wisconsin, US
Posts: 1,118
Default Re: Blue Screen Error

Quote:
Originally Posted by MMike View Post
Sounds like to me it maybe directed at a hardware problem. :/



It's BitDefender...
__________________


Yevrag35 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2013, 05:49 PM   #28 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: Blue Screen Error

Quote:
Originally Posted by Yevrag35 View Post



It's BitDefender...
So what do you suggest we do then ?
You found the problem, my question is how do you wanna fix it ?
-RockMan- is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2013, 05:55 PM   #29 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,505
Default Re: Blue Screen Error

Quote:
Originally Posted by MMike View Post
So what do you suggest we do then ?
You found the problem, my question is how do you wanna fix it ?
Yevrag and I already suggested what to do:

Quote:
Originally Posted by Yevrag35 View Post
Get rid of BitDefender. It's the program causing the issues.
Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
This.

Looked up some things on it and BitDefender seemed to be the common denominator.

At least update it, anyway if you're on an older version. People said that updating BitDefender resolved the issues for them.
Get rid of Bitdefender and replace it with another AV, or update it to the latest version if he's on an old version to see if the issue is fixed in a newer version.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.