Blue Screen Error - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-09-2013, 10:11 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2010
Location: USA
Posts: 181
Default Blue Screen Error

Hello Everyone,

My computer is crashing lately with a blue screen error. I'm pretty sure I need new RAM, but I want to make sure before I go ahead and order more. The code is :
IRQL_GT_ZERO_AT_SYSTEM_SERVICE.

And the Technical Information is :

*** STOP: 0x0000004A ( blah blah blah xFFFFFF88006704CA0 is the end part.

My specs are:

Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 950 @ 3.07GHz (8 CPUs), ~3.1GHz
Memory: 9216MB RAM
RAM: 9208MB RAM G.Skil triple channel.
GPU: NVIDIA GeForce GTX 680
PSU: 750W Corsair
MOBO: Rampage Formula III
__________________

Curbkiddytech is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 10:29 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: Blue Screen Error

Do you have the minidump files that were generated from the BSOD(s)? That way we can analyze them and determine what was causing the issue.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 11:51 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2010
Location: USA
Posts: 181
Default Re: Blue Screen Error

What do you mean by minidump files?
Curbkiddytech is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 12:58 AM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: Blue Screen Error

Quote:
Originally Posted by Curbkiddytech View Post
What do you mean by minidump files?
The crash dump files that are located under C:\Windows\Minidump

There should be files in there, listed in order of the date they occurred.

Zip these together, upload them somewhere, and post them here.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 10:10 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2010
Location: USA
Posts: 181
Default Re: Blue Screen Error

I'm having trouble uploading and posting the files here. I'm the administrator for the computer, but everytime I try uploading the files it says I don't have permission and to contact the admin, which is me.
Curbkiddytech is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 10:18 AM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: Blue Screen Error

Copy the files out of the C:\Windows\Minidump directory to somewhere like your desktop, and then zip them up.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 10:52 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2010
Location: USA
Posts: 181
Default Re: Blue Screen Error

I did that, but I don't know how to get them from my desktop to the internet.
Curbkiddytech is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 10:55 AM   #8 (permalink)
Pushing Daisies on Saturn
 
Yevrag35's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Wisconsin, US
Posts: 1,118
Default Re: Blue Screen Error

Quote:
Originally Posted by Curbkiddytech View Post
I did that, but I don't know how to get them from my desktop to the internet.
Is the zip file size less than 97 kilobytes?
__________________


Yevrag35 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 10:57 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2010
Location: USA
Posts: 181
Default Re: Blue Screen Error

There are 5 files and each of them are 290 Kilobytes.
Curbkiddytech is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 10:58 AM   #10 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: Blue Screen Error

Quote:
Originally Posted by Curbkiddytech View Post
There are 5 files and each of them are 290 Kilobytes.
Upload the zip to a filesharing site.

There's RapidShare, DropBox, SkyDrive (if you have a Hotmail or Outlook account), Google Drive, etc.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.