BIOS problem what has happened - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-05-2013, 04:06 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2013
Location: london
Posts: 1
Default BIOS problem what has happened

Laptop ASUS K55A

Brother tried to get the k55 to boot off dvddrive pressed F9 optimize defaults saved and exited , he thought this would restore a default set up but it seems to have removed all boot options except the dvdrive . The k55 now just boots straight to bios .
he was just going to wipe the existing OS off which is win7 HP x64bit with wipe drive and stick win8 back on nice and clean .

Hope this is fixable any help appreciated
__________________

help needed is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 09:44 AM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: BIOS problem what has happened

You'll probably just need to go through the BIOS Boot menu section and enable the various bootable devices.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 10:04 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: May 2011
Posts: 3,077
Default Re: BIOS problem what has happened

Quote:
stick win8 back on nice and clean
If this laptop had Windows 8 on it, then setting the bios to optimized defaults changed the bios settings. Try turning off the secure boot setting, and check the first device in the boot order in the bios and see if you can get your Windows 7 to boot up
Joe C is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 10:23 AM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: BIOS problem what has happened

Quote:
Originally Posted by Joe C View Post
If this laptop had Windows 8 on it, then setting the bios to optimized defaults changed the bios settings. Try turning off the secure boot setting, and check the first device in the boot order in the bios and see if you can get your Windows 7 to boot up
Ah completely missed that; good catch.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
bios setup

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.