BIOS floppy - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-25-2006, 09:44 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 272
Default BIOS floppy

I have a Sony Vaio PCV-RX851 that will not boot and I want to try flashing the bios but the utility available from Sony is an installer that won't run on anything but the specified system (it won't even install on my other system to let me create a disk) Can anyone point me to just a plain floppy image or something? I can't seem to find anything.
__________________

Blizzard596 is offline  
Old 10-25-2006, 09:50 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

did it use to boot? is the a recent development? if so I doubt flashing the BIOS will help matters most likly hardware problem.
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Old 10-25-2006, 09:56 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 272
Default

Yes it used to boot but now I'm getting a bluescreen if it even gets that far, so I think it's either a problem with the memory or motherboard but I wanted to try flashing the bios as a last resort.
Blizzard596 is offline  
Old 10-25-2006, 10:18 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

I wouldn't flash the BIOS, the easiest thing to test on a laptop is memory. Normally in a back plate you need to remove see if it has 1 or 2 sticks. If its 2 take one out and try again then if it still BSOD then try the other stick.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 10-25-2006, 10:19 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 272
Default

This is a desktop system with only one stick of memory.
Blizzard596 is offline  
Old 10-25-2006, 10:37 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 272
Default

Just now got a new error during post. CMOS checksum error. The onboard video has quit working now and it locks up if the HD is plugged in so I'm just calling it a dying mobo. Unless anyone has any other ideas I'll just get a new board.
Blizzard596 is offline  
Old 10-25-2006, 10:40 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

arr sorry thought VIAO was sonys laptop range. Well see if you can lend some ram of a friend or better yet take it round their house so you can put them next to each other try out their PSU too.
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.