Battlefield 2 giving artifacts on 8800 GTS 320MB - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-04-2007, 05:32 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
advancedgeek's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 643
Send a message via AIM to advancedgeek Send a message via MSN to advancedgeek Send a message via Yahoo to advancedgeek
Default Battlefield 2 giving artifacts on 8800 GTS 320MB

Recently i bought a new graphics card which is a 8800 GTS 320MB and i have seen some artifacts and never have overclocked and it only happens with some guns and some places and the trees appear yellow and also the gun. it is playable and no performance degrading but it is just annoying. is anyone having this problem? or maybe i should update my battlefield 2? my driver are all up to date to 158.22 and also i haven't had any artifacts issue on other games.
__________________

__________________
Graphics card: Inno3D Nvidia GeForce 8800 GTS @ 640/940 (core/memory)
MB: Gigabyte GA-965P-DS3 v3.3 F12
RAM: 2 Kingston HyperX DDR2 800MHz (4GB total)
CPU: Core 2 Duo E6320 @variable rates (will fix my fan problem soon and overclock high again)
HSF: Thermalright Ultra 120 Extreme & Antec Tricool 120mm fan
PSU: Delta Serverpower 550W
HD: Seagate 400GB ST340032AS & Excelstor 80GB (both SATA)
Case: don't know what case it is but it is very crappy
Optical Drive: Lite-on 16X DVD+&- RW DL (died) using a CD-ROM drive until I get a new blu ray burner or whatever i can get


http://web26.hopto.org:443/

**been afk from tech-forums for a while so this is the updates specs**
advancedgeek is offline  
Old 07-04-2007, 06:15 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Australia ,Nsw
Posts: 94
Send a message via MSN to viper880 Send a message via Yahoo to viper880
Default Re: Battlefield 2 giving artifacts on 8800 GTS 320MB

Dont tell me this dude im about to buy one of these cards but it sounds like its only the game.. if u say it dosnt do it on other games
__________________

viper880 is offline  
Old 07-04-2007, 11:17 AM   #3 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Battlefield 2 giving artifacts on 8800 GTS 320MB

does it happen every time you play the game, the same thing?
does it artifact during online play, or single player?
have you installed the latest bf2 patch?
if not, i would do that. if that doesnt work, i would uninstall bf2 and re-install the game and latest patch. don't worry, your online stats will still be there.
if that doesnt work, i would consider RMAing the card, tho it probably is NOT the card....its probably something to do with you install of bf2.
the only time i artifact is when i have graphics overclocked too much.
i think the newest patch OR reinstalling the game will probably fix it.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8800 gts 320mb power supply requirement ? viper880 Hardware Repairs and Troubleshooting 15 07-03-2007 11:56 PM
cooler for my Inno3D 8800 GTS 320MB advancedgeek Overclocking and Modding 5 06-30-2007 07:37 AM
XFX 8800 GTS (560Mhz) 320MB (1.7Ghz) GDDR3 brodieman New Systems | Building and Buying 6 06-21-2007 12:16 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.