Bad CPU? - Page 5 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-16-2009, 11:16 AM   #41 (permalink)
Ultra Techie
 
Nubbleet's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Houston/San Antonio, Texas
Posts: 837
Send a message via AIM to Nubbleet Send a message via MSN to Nubbleet
Default Re: Bad CPU?

IBT=Intel Burn Test . And I ran memtest86+ v4.0 over night and it passed 9 times.
__________________

__________________
4670K @ 4.4GHz 1.18v | GA-Z87X-UD4H | 8GB G. Skill 1866 | 128GB Crucial M4 | 750GB WD Caviar Black | MSI 7850 Twin Frozr | Megahalems | 650TX | CM690
Nubbleet is offline  
Old 11-16-2009, 02:57 PM   #42 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Bad CPU?

Fill out the Template so we can see what's going on.

Mother Board ( EVGA X58 SLI )
Drivers ( )
Bios ( )
CPU ( i7 920 )
CPU Cooler ( )
Memory ( )
PSU ( )
GPU ( )
Drivers ( )
Operating System ( )

Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 20X )
CPU Host Frequency (Mhz) ( )
MCH Strap ( )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( Mhz { X } )
CPU Clock Skew ( 0 ps )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 100 )
OC Recovery ( Enabled )

Memory Feature
Memory Speed ( )
Memory Control Setting ( )
Memory Frequency ( )
Channel Interleave Setting ( )
Rank Interleave Setting ( )
Memory Low Gap ( )
tCL Setting ( )
tRCD Setting ( )
tRP Setting ( )
tRAS Setting ( )
tRFC Setting ( )
Command Rate ( )

Voltage Control
EVGA VDroop Control ( Without VDroop )
CPU VCore ( )
CPU VTT Voltage ( )
CPU PLL VCore ( )
DIMM Voltage ( )
DIMM DQ Vref ( )
QPI PLL VCore ( )
IOH VCore ( )
IOH/ICH I/O Voltage ( )
ICH VCore ( )
PWM Frequency ( )

CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Enabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Disabled )
Virtualization Technology ( Enabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( Auto )
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-16-2009, 03:05 PM   #43 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: Bad CPU?

Intel Burn Test. Similar to LinX

edit: wow, didnt even see the ^^ posts lol.
__________________
EVGA E758 A1 | Core i7 920 @ 4ghz | 6GB DDR3 1600 OCZ Gold | XFX 6870 CF | Corsair TX850 | Cooler Master HAF 932 | Water Cooled
Burn is offline  
Old 11-16-2009, 04:26 PM   #44 (permalink)
Ultra Techie
 
Nubbleet's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Houston/San Antonio, Texas
Posts: 837
Send a message via AIM to Nubbleet Send a message via MSN to Nubbleet
Default Re: Bad CPU?

Mother Board ( EVGA X58 E758-A1 )
Drivers ( Latest )
Bios ( SZ2X )
CPU ( 920 D0 )
CPU Cooler ( Megahalems w/ 110CFM )
Memory ( 3x2GB OCZ Platinum 7-7-7-24 )
PSU ( Corsair TX650W )
GPU ( EVGA GTS 250 )
Drivers ( 191.07 )
Operating System ( Windows 7 x64 7600 )


Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 20+1X )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 133 )
MCH Strap ( Auto )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( Auto )
CPU Clock Skew ( 0 ps )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( Auto )


Memory Feature
Memory Speed ( Standard )
Memory Control Setting ( Enabled )
Memory Frequency ( 1600Mhz / 2:12 )
Channel Interleave Setting ( 6 Way )
Rank Interleave Setting ( 4 Way )
Memory Low Gap ( Auto )
tCL Setting ( 7 )
tRCD Setting ( 7 )
tRP Setting ( 7 )
tRAS Setting ( 24 )
tRFC Setting ( 74 )
Command Rate ( 1t )


Voltage Control
EVGA VDroop Control ( With VDroop )
CPU VCore ( 1.2625 which is Auto ) <<< I've tried lower/higher
CPU VTT Voltage ( +200 which is auto ) <<< I've tried lower/higher
CPU PLL VCore ( Auto )
**IOH PLL VCore ( Auto )
DIMM Voltage ( 1.65 )
DIMM DQ Vref ( +0mV )
QPI PLL VCore ( Auto )
IOH VCore ( Auto )
IOH/ICH I/O Voltage ( Auto )
ICH VCore ( Auto )
PWM Frequency ( 800 )


CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Enabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Disabled )
Virtualization Technology ( Enabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( Auto )
OC Recorvery ( Disabled )
__________________
4670K @ 4.4GHz 1.18v | GA-Z87X-UD4H | 8GB G. Skill 1866 | 128GB Crucial M4 | 750GB WD Caviar Black | MSI 7850 Twin Frozr | Megahalems | 650TX | CM690
Nubbleet is offline  
Old 11-16-2009, 05:10 PM   #45 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Bad CPU?

Set the EVGA VDroop Control to Without VDroop (and leave it there).

If you get a 0x00000124 error again raise the CPU VTT to +250 or +300.

And post us a HWMonitor screenshot
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-16-2009, 05:50 PM   #46 (permalink)
Ultra Techie
 
Nubbleet's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Houston/San Antonio, Texas
Posts: 837
Send a message via AIM to Nubbleet Send a message via MSN to Nubbleet
Default Re: Bad CPU?

Weird thing is, that I've raised the VTT and VCore. I don't get 124 or 101 BSOD's. I get some weird ones sometimes. One was 1D, 1E, 4E, and 50. and gimme a min and I'll post a HWMonitor SS. But I got rid of the 4E BSOD by reinstalling Windows (I think it was caused because of a crash and something got corrupted).

Edit: I might try a Boot n' Nuke on the HDD tonight, and reinstall Win7 tmrw. Btw, I have the optical drive disconnected, so it can't be causing the problems.

__________________
4670K @ 4.4GHz 1.18v | GA-Z87X-UD4H | 8GB G. Skill 1866 | 128GB Crucial M4 | 750GB WD Caviar Black | MSI 7850 Twin Frozr | Megahalems | 650TX | CM690
Nubbleet is offline  
Old 11-17-2009, 06:00 PM   #47 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Bad CPU?

Adjusting the VDroop Control to Without VDroop will help and it should lower your temps a little.

You may also want to set the MCH Strap to 1600. It can be tricky to set sometimes. I usually set all my settings to default and set the MCH Strap to 1600 and then Save and Exit the bios. Restart and apply my overclock and Save and Exit again. If I just change the MCH Strap setting without going thru all of this the PC will usually act like a failed OC attempt.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-17-2009, 06:17 PM   #48 (permalink)
Ultra Techie
 
Nubbleet's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Houston/San Antonio, Texas
Posts: 837
Send a message via AIM to Nubbleet Send a message via MSN to Nubbleet
Default Re: Bad CPU?

I'd already messed with the MCH strap. Didn't help :/. I sent the PSU back to Corsair today (will take me just as long to get a loaner PSU as it will to get an RMA PSU back). FMFL I have to wait for another RMA.
__________________
4670K @ 4.4GHz 1.18v | GA-Z87X-UD4H | 8GB G. Skill 1866 | 128GB Crucial M4 | 750GB WD Caviar Black | MSI 7850 Twin Frozr | Megahalems | 650TX | CM690
Nubbleet is offline  
Old 11-17-2009, 08:31 PM   #49 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Bad CPU?

I don't think I've seen a run of luck as bad as this ever before lol, you're a record holder!
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 11-17-2009, 08:43 PM   #50 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: Bad CPU?

Lol. Dunno, I had to RMA my 4890 like 4 times before I actually got a working one...
__________________

__________________
EVGA E758 A1 | Core i7 920 @ 4ghz | 6GB DDR3 1600 OCZ Gold | XFX 6870 CF | Corsair TX850 | Cooler Master HAF 932 | Water Cooled
Burn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What is your most favorite CPU and Mobo ? -RockMan- Monitors, Printers and Peripherals 12 09-22-2009 11:53 PM
Here ye Here ye I need a cpu cooling solution but more importantly your advice Kyrone Overclocking and Modding 8 07-18-2009 12:13 AM
Startup Error Stack - A Friend Needs Help :( mage1111 Microsoft Windows and Software 4 06-10-2009 09:48 PM
CPU Fan Error Phaint Hardware Repairs and Troubleshooting 2 12-29-2008 01:58 PM
CPU help. Can some one explain them? White_Wolf System Upgrades 8 07-25-2008 08:49 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.