Awsome Video Card, but bad FPS :-( - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-01-2006, 10:27 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Send a message via AIM to Hatrick Send a message via Yahoo to Hatrick
Default Awsome Video Card, but bad FPS :-(

Hello all,
I just installed a NIVIDIA e-Geforce 7800gs agp 8x video card yesterday. I am a big time rps and strategy game player and FPS means alot to me. I have updated everything i know to update and i am still averaging 20-40FPS on average settings with 1085X768 resolution. I am looking for advice or for a missing link to get the kind of Frame rates this card should be getting. I am open to any suggestions and hope that the host of knowlede you guys posses is enough to help me! Thanks for any input. Below is a list of my computers components:

2.6 Intel Celeron Pentium 4
soyo dragon lite MOBO
1.5 mb of ddr ram
80 gb ata 33 hd
***NVIDIA E-Geforce 7800 GS

PLEASE HELP ME INCREASE MY FRAME RATE!
__________________

Hatrick is offline  
Old 03-01-2006, 10:44 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Full specs

Do you mean ata133?
__________________

turtile is offline  
Old 03-01-2006, 11:55 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

1) What games are you playing?
2) Is your CPU a celeron or Pentium4? Its one of the 2, not both.
3) 1.5MB RAM or 1.5GB?
4) ATA 33 or ATA 133?
Vybuni is offline  
Old 03-02-2006, 10:12 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

If its running so slow id presume he has a celeron, and if his mobo supports dual channel is 1.5 of RAM worth it? compared to just 1 gig running dual channel.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 03-02-2006, 11:45 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

You can run 1.5gb's in dual channel, as I am now. I don't think dual channel was invented when that PC was built though.

How did you get rid of the old drivers?
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 03-02-2006, 03:40 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Send a message via AIM to Hatrick Send a message via Yahoo to Hatrick
Default

Thanks for the feedback...
I am running an intel celeron 2.6. It is ata 133 i believe, but am not sure. The last thing is i am running 1500mb of ddr ram. Hope you guys can help please reply!!!
Hatrick is offline  
Old 03-02-2006, 03:50 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Send a message via AIM to Hatrick Send a message via Yahoo to Hatrick
Default

This is a list of the games I like playing... Let me know what you think.

Games I play/avg FPS:
BF2/30-40
CSS/20-40
Fear/15-35

I play all of these games at less than full settings at a resolution of 1024X768 60hz. Please help me!!!!!!!
Hatrick is offline  
Old 03-02-2006, 07:17 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Mr. Switch's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch
Default

Reformat. Its probably a driver issue. Whenever you install a new videocard you should at least run driver cleaner or do a reformat.
Mr. Switch is offline  
Old 03-02-2006, 07:46 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

Quote:
Originally posted by Sw1tCh[FX]
Reformat. Its probably a driver issue. Whenever you install a new videocard you should at least run driver cleaner or do a reformat.
I agree. Thats probably the best option.
Vybuni is offline  
Old 03-02-2006, 09:42 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Default

have you checked to make sure your agg mobo driver is installed? i had a similar problem and the solution was installing the agp mobo drivers.
__________________

mastertangster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.