Audio noise - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-24-2006, 01:13 PM   #1 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Audio noise

Can you download this file, and tell me if it makes a crackling noise on your system?
I have to know if it is my system or the MP3. It starts at about 30 seconds.

http://themajor.no-ip.org/audio.mp3

It's probably best to turn up the volume and use good heaphones.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-24-2006, 02:09 PM   #2 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

I get crackling as well, right around 30.
__________________

Sui is offline  
Old 10-25-2006, 04:27 PM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Anybody else?
I seem to get it with many MP3's.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-29-2006, 03:21 AM   #4 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

lol, all the people you help and no one but me replys. Are these mp3's your making? just thinking it could be the program your using, I remember a long time ago when I made mp3s I had some bad crackle.
Sui is offline  
Old 10-29-2006, 07:02 AM   #5 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Quote:
Originally posted by Sui
lol, all the people you help and no one but me replys. Are these mp3's your making? just thinking it could be the program your using, I remember a long time ago when I made mp3s I had some bad crackle.
I also have it on some "regular" songs, like Michael Jackson - Smile.

If I disable the Enhance plugin in Winamp I get rid of most of the noise.
I have the same noise in Windows Media Player, but even worse. It helps when I disable SRS WOW in WMP.

It could be my heaphones (Sennheiser PC-150); maybe I'll do some testing later today.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-29-2006, 10:52 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
kfc469's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 928
Send a message via AIM to kfc469
Default

yeah, i get it too. It sounds like it's coming from the low range of your song. try taking out all of the lows and see if that fixes it. then at least you know where your problem is.
__________________

kfc469 is offline  
Old 10-30-2006, 06:37 AM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Ok, so this song is broken. To see if Michael Jackson - Smile is broken as well, I will try my onboard sound later tonight.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.