Audio drivers reboot my pc! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-11-2006, 06:02 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Default *SOLVED* Audio drivers reboot my pc!

Hey all, i just re-installed windows xp home and it all went smoothly and everything. I started off by doing all my windows updates and then downloading anti-virus and then downloading my video card drivers and direct x.

Then finally i decided to download my audio drivers so i did that and i installed them and it asked me to restart my pc so i did that and then when my pc restarted a little bubble on my task bar came up saying it detected my sound card etc and then it says "searching for drivers" and a window comes up saying please insert the disk but of course i dont have a disk so i clicked ok and it said i could try and find the needed file on my hard drive so i looked in my realtek folder and the file was there so i selected it and clicked ok and my pc just rebooted itself and it still comes up with the bubble on my task bar and asks me for the disc everytime i turn my pc on... so i have no sound at all. my sound card is a Realtek HD Audio.

thnx in advance
__________________

Citnarf is offline  
Old 12-11-2006, 06:14 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Default

Woops i forgot my specs:

P4 3.20 Ghz with HT
1.5gb DDR400 RAM
160gb HDD
ATI Radeon X800GT 256mb PCI-E
Realtek HD Audio
__________________

Citnarf is offline  
Old 12-11-2006, 01:11 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 109
Default

I would download a copy of driver cleaner and clean out the old drivers and then try again. see where that gets you.
__________________
AMD Athlon 64 X2 4200+ @ 2.6
ASUS A8N-SLI Premium
2x GIGABYTE 7600GT Silent Pipe SLI @ 607/800
OCZ Platinum 2GB DDR 400 @ 220 2.5-3-3-5
Raptor 74GB 10,000 RPM
X-Fi Platinum
SeaSonic 600W
bzflag is offline  
Old 12-11-2006, 04:40 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Default

Ok thanks for the advice i will post back and let you know how it went!!

EDIT: Hmm seems like id have to buy it... is there like a free version anywhere?
Citnarf is offline  
Old 12-11-2006, 07:32 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Default

Hey nvm i fixed it! What i did was i uninstalled all my drivers again and then disabled my onboard sound in BIOS and then installed the drivers again, turned my onboard sound back on and viola!
Citnarf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.