Audio Drive Troubleshooting in DG33TL mobo--NEED A HELP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-10-2008, 12:35 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Exclamation Audio Drive Troubleshooting in DG33TL mobo--NEED A HELP

Hi .. All

I got my system updated last week. All are working fine except Audio. I am unable to install the audio drive . I tried to install a updated driver but no luck. So requesting you guys to Please suggest some ideas to HELP ME !! and make my system heard.

Already updated BIOS, and ve the latest Drivers But not able to get my Audio Drive functioned.. Am I missing something .. ??

My sys Config is...

Intel Core 2 Quad Q6600@ 2.4 GHz
Intel DG33TL
2 GB DDR 800MHz Transdent RAM
250 GB SATA Segeat
600 Watt Cooler Master SMPS

I am running Windows Vista Ultimate.

Thanks a lot in advanced for your expert advises..

nospoon27 is offline  
Old 04-11-2008, 12:53 AM   #2 (permalink)
Master Techie
eyeCpc's Avatar
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: Audio Drive Troubleshooting in DG33TL mobo--NEED A HELP

If the onboard audio chip hasn't failed the one thing you could try would be right clicking on the item shown for the audio itself in the device manager under "Sound, Video, and Game controllers".

At that time you would select the uninstall option or download a driver remover to see the present driver set removed. Once done you could simply install the audio from the software cd that comes with the main board. That will remove the wrong version if that is what was seen there.

The worst of course is having the audio chip on the board itself simply quit on you. Then you would need a separate card installed for sound.
eyeCpc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
adding a hard drive... a few questions triskit System Upgrades 6 12-29-2007 09:16 PM
Hard Drive Image question carnageX Hardware Repairs and Troubleshooting 26 04-13-2007 07:02 PM
Help a newb: simple issue with hard drive copying? AppleBag Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-12-2007 12:21 PM
That annoying computer..... Ethereal_Dragon Hardware Repairs and Troubleshooting 7 04-06-2007 11:19 AM
My hard drive on the way out the door? Jayce Hardware Repairs and Troubleshooting 0 03-30-2007 09:22 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.