ATI HD 4650 video AGP card issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-07-2011, 12:17 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Question ATI HD 4650 video AGP card issues

Hey guys,,, I did do a search and didn't find what I was looking for so I will ask away.

I have this video card ATI HD 4650 video AGP ...

It has SVideo out but I cannot get it to work. My system is pretty nice but not "new"

Here is an overview of it.

ASUS P4P800SE mobo
2 gigs OCZ ram
Socket 478 P4 Prescott 3.0GHz hyperthreaded
Plus the usual DVD n cdrws
SATA drives n stuff

ATI Radeon HD 4600 vid card 400MHz
1 gig ram on card

Running XP Pro 32 bit

Anyway I wanted this card to use with my flat screen tv so see movies from my PC. The properties does show my dual monitors and I am running dual mons now but I cannot get the SVideo to cooperate with me.

What am I missing here? It doesn't even show the TV when it is connected and on? I do NOT have any doc for the card and my online search just leads me on a shopping trip.

Any hints or tips? I would not want to install a second vid card just to watch internet TV.

Thanks in advance for any help you guys can offer.

Fred
__________________

Hitndahedfred is offline  
Old 03-07-2011, 12:35 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: ATI HD 4650 video AGP card issues

Do you have the latest drivers?
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 03-07-2011, 12:45 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Default Re: ATI HD 4650 video AGP card issues

Sure do,,, even got the "hotfix" Shouldn't it show up like a monitor in the box that shows connected devices?
Hitndahedfred is offline  
Old 03-07-2011, 12:57 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: ATI HD 4650 video AGP card issues

Doesn't show up in display? You set your TV correctly?
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 03-07-2011, 01:16 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Default Re: ATI HD 4650 video AGP card issues

Set up on the TV as far as using the correct input. I have the Svideo from the card plugged into AV3 along with the sound. I get sound but no video.. It has to be something stupid on my part. LMAO
I have never had this issue and I have been in this business for almost 15 years. I got into it when we were writing drivers in notepad dude. Modems were the worst,,,lmao

But anyway back to the issue at hand.. I'm kinda at a loss on this one.
Hitndahedfred is offline  
Old 03-07-2011, 01:32 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: ATI HD 4650 video AGP card issues

Just thought of something. Do you have the correct Svideo cord? There are many different types.

S-Video - Wikipedia, the free encyclopedia
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 03-07-2011, 01:39 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Default Re: ATI HD 4650 video AGP card issues

Hrmmm,,

I did NOT know there was more than one type of SVideo cable. I have several here. Lemee try a couple more and then reply.

THANKX good info to know
__________________

Hitndahedfred is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issues with new video card LouisL Hardware Repairs and Troubleshooting 9 06-28-2010 11:50 PM
video card issues soulafien Hardware Repairs and Troubleshooting 2 07-08-2007 09:09 PM
Video card issues Macntech Hardware Repairs and Troubleshooting 1 02-01-2007 02:29 PM
Video Card Issues epoch Hardware Repairs and Troubleshooting 9 04-26-2006 03:17 PM
Any issues with ATI All-in-wonder video card? sihuda Monitors, Printers and Peripherals 1 01-13-2005 01:30 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.