Asus K8N-DL - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-16-2006, 11:27 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to 410aoliver
Default Asus K8N-DL

I just got the board in the mail.

2x opteron 250 troys
2x 2g samsung pc3200 registered dimms
2x 1g samsung pc3200 registered dimms
1x 7900gtxbfgoc
sata 150 raptor
silverstone 600w modular power supply

I mounted and installed componets.

I fired er up.

no video.

I then assumed that I had not inserted the card all the way or something so i turned off the system and reinserted the card.

It fired up for about half a second and then all of the fans stopped as the system halted.

the power indicator light is now flashing on and off and there is not response from anything.

I want to say I damaged the board, but I was rather careful.
__________________

410aoliver is offline  
Old 03-17-2006, 12:12 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 226
Send a message via AIM to turboFX55 Send a message via Yahoo to turboFX55
Default

reset the bios, that means just dont cross the jumpers, but pull the battery out and wait for like 10 secs, i had this problem my self, also for some reason it did not like new nvidia cards, kept random restarting on me.
__________________

turboFX55 is offline  
Old 03-17-2006, 01:07 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to 410aoliver
Default

Just tried it, left it out for 30 minutes.

no change.
410aoliver is offline  
Old 03-17-2006, 08:57 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 226
Send a message via AIM to turboFX55 Send a message via Yahoo to turboFX55
Default

pull out the graphics card and start it up and see if you get the same error, mainly just to see if it starts correctly. you wont have video but see if that changes it.
turboFX55 is offline  
Old 03-17-2006, 09:52 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to 410aoliver
Default

i've tried going down to the bar minumim, ex 1 stick of ram and one cpu with no video card. there is not even the slightest change.
410aoliver is offline  
Old 03-17-2006, 01:16 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to 410aoliver
Default

I didn't want to resort to the MSI K8N Master2-FAR, but honestly I don't see any other choice besides going 450+ and getting a Tyan board(I really wish I could, I like Tyan alot.). This board feels like my old A7v8x ASUS board, Cheap.
410aoliver is offline  
Old 03-17-2006, 11:13 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Send a message via AIM to 410aoliver
Default

bump
410aoliver is offline  
Old 03-18-2006, 02:51 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 226
Send a message via AIM to turboFX55 Send a message via Yahoo to turboFX55
Default

you should change it out before you just get rid of it, and yes the tyan 2895 board is the bomb, i just bought one about 3 weeks ago for my upgrade this summer. you need to swap vid cards and see if that makes a difference.
__________________

turboFX55 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.