Asus GTX285 - Random No VGA Detected Boot Failure - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-11-2009, 11:23 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8
Default

After waiting 11 weeks I finally got the stuff from my student flat back home. After a lot of work getting my computer back to normal, it seemed to be working fine (CPU fan was loose, caused power-up failure). However, now it won't boot most of the time, posting one continuous beep followed by three short ones, meaning no VGA is detected. It only seems to want to boot once i remove it from the PCI-E slot and then reseat it.

Both power pins are connected, and both lights are green at all times.
The GFX fan has been running at all times.
The card seemed overly warm at times, but after installing Rivatuner it is showing at 48 degrees max.
At two occasions, the whole system froze and I had to reboot which was then followed by the no vga detected boot failure.

Any thoughts? The only thing I can think of that maybe my PCI-E#1 slot was compromised during shipment. It would be such a hassle to move the card to a slot below that I'd prefer to know if it was at all likely first.

My specs are:
GFX - Asus GTX285
PSU - Corsair 650W TX Series
MoBo - Asus P6T DELUXE X58
CPU - Intel Core i7 920 D0 2.66GHz

Any help would be much appreciated.

I went through the hassle and swapped to the PCI-E slot below, and after approximately 10 boots in a row it's all good. Problem solved!
__________________

sanjewk is offline  
Old 08-11-2009, 01:41 PM   #2 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Asus GTX285 - Random No VGA Detected Boot Failure

So it's your slot?

Glad we could help
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 08-11-2009, 06:15 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Asus GTX285 - Random No VGA Detected Boot Failure

Try cleaning the slot out with compressed air, it may have some dust causing a poor contact. If not, I'd start the RMA proceedings.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 08-12-2009, 02:29 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8
Default Re: Asus GTX285 - Random No VGA Detected Boot Failure

It was the slot yeah, it's working fine now. It's a bummer though, wanted to use the other PCI-E slot to run three monitors. Guess I'll just get PCI gfx.

Thanks for the help indeed I've actually got a memory issue to I'd like to bring up, I'll post it later today!
sanjewk is offline  
Old 08-12-2009, 11:14 AM   #5 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Asus GTX285 - Random No VGA Detected Boot Failure

Not sure what you wzant to do on the third screen, but you can always get an Evga UVPlus... its a usb to dvi converter, thats Areo compatible.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 08-12-2009, 11:21 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8
Default Re: Asus GTX285 - Random No VGA Detected Boot Failure

Hmm, interesting.

Either that or buy a dirt cheap PCI vid card, seeing as I now only have one PCI-E slot?
sanjewk is offline  
Old 08-12-2009, 11:27 AM   #7 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Asus GTX285 - Random No VGA Detected Boot Failure

Yha.. Its all upto what youre doing...

EVGA | Products
Wow, they're down to 38.99... 1440x900, but for a 3rd thats just fine..

The 68.99 is 1600x1200...
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
After PSU failure: boot sometimes... Lyhagen System Upgrades 1 02-20-2008 06:25 PM
boot failure ohGrFreak Hardware Repairs and Troubleshooting 5 02-18-2008 12:15 AM
Disk Boot Failure Infinite Microsoft Windows and Software 13 01-28-2008 10:54 PM
Asus Striker Extreme LED Reads "DET RAM" but does not boot with 4 sticks in... Jeuk New Systems | Building and Buying 3 09-21-2007 04:32 AM
Disk boot failure Nick Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-11-2007 05:00 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.