Another Crash thread... SATA HD issues. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-29-2008, 12:11 AM   #1 (permalink)
Papa Chester
 
Antec-User's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Afghanistan Campaign Veteran
Posts: 1,036
Send a message via MSN to Antec-User
Default

This thing keeps crashing at random times..

Can someone tell me if this is installed right? I have my SATA 200G Maxtor OS HD installed to one of the plugs.. I believe it's SATA 2 plug... I swapped them for trouble shooting reasons.. I have an ASUS DVD R/W drive plugged into SATA also..

From what I gather, the top two SATA spots are for the north bridge and the bottom 4 SATA Slots are for the south bridge..

Is this just plug and play? I shouldn't have to set up a RAID profile for an OS HD, right? This is also a refurbished HD.. I'm not loading a lot on here because I'm thinking the HD is a POS..


DETAILS:
9950 Phenom (Mild OC @ 2800m - 39*C, was acting up before I OC'd It)
ASUS M3A32 Deluxe Wifi board
Corsair Dominator RAM 4G 2 X 2G.
Rosewill 750PSU

I'm starting to think it's this **** DVD R/W drive.. Every **** time I use it it crashes.. BUT I was up playing COD4 for 6 hours the other day w/ no issues..

Is there something in BIOS that would cause this crash stuff?? Anyone else w/ the same board want to give me some set up suggestions? I have my P+P OS turned on..
__________________

__________________
PII 940 @ 3.8g | Gigabyte DS4H | OCZ Reaper 1066 | HD 4870 1G | Ultra X3 1000w | Antec 900 | 1/2" CPU/GPU LIQUID LOOP | OCZ SSD | Swiftech + XSPC


<---- If You enjoyed my ramblings, or if I've helped you, Check me... :D
Antec-User is offline  
Old 09-29-2008, 01:22 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Another Crash thread... SATA HD issues.

What is with my HD??

Isnt this the same discussion?
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-29-2008, 02:57 PM   #3 (permalink)
Papa Chester
 
Antec-User's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Afghanistan Campaign Veteran
Posts: 1,036
Send a message via MSN to Antec-User
Default Re: Another Crash thread... SATA HD issues.

^ No sir... The other thread was for my Storage IDE HD that wasn't showing up.

This one is for: I want to make sure I installed my OS SATA HD Correctly. I was thinking the drive may be bad, that's why my system keeps crashing.

I don't know much about SATA and I want to make sure I installed it right. I'm going to reset my BIOS to see if maybe it was something that I changed.
__________________
PII 940 @ 3.8g | Gigabyte DS4H | OCZ Reaper 1066 | HD 4870 1G | Ultra X3 1000w | Antec 900 | 1/2" CPU/GPU LIQUID LOOP | OCZ SSD | Swiftech + XSPC


<---- If You enjoyed my ramblings, or if I've helped you, Check me... :D
Antec-User is offline  
Old 10-04-2008, 01:04 AM   #4 (permalink)
Papa Chester
 
Antec-User's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Afghanistan Campaign Veteran
Posts: 1,036
Send a message via MSN to Antec-User
Default Re: Another Crash thread... SATA HD issues.

UPDATE:

It's been acting fine now since I plugged the OS HD into the north bridge SATA connections along w/ the DVD R/W drive.. Odd... must have been a buggy south bridge controller.. Hmmmmmm..
__________________
PII 940 @ 3.8g | Gigabyte DS4H | OCZ Reaper 1066 | HD 4870 1G | Ultra X3 1000w | Antec 900 | 1/2" CPU/GPU LIQUID LOOP | OCZ SSD | Swiftech + XSPC


<---- If You enjoyed my ramblings, or if I've helped you, Check me... :D
Antec-User is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some help with copying PATA to SATA hard drives nukeman8 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 08-29-2008 07:31 AM
Is Sata 3 GB/s the same thing as SATA II 3 GB/s? betances93 System Upgrades 1 07-01-2008 07:02 PM
Need adapter to connect IDE drive to SATA port on mobo. Mr. LL Hardware Repairs and Troubleshooting 3 12-24-2007 07:43 PM
slow SATA HD zenyora Hardware Repairs and Troubleshooting 4 10-29-2007 05:58 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.